Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Netwerk Homeplug

Anoniem
Vieze Man
3 antwoorden
  • Mijn QNAP mediaspeler is middels een gecertificeerde USB-netwerk stick (Zyxell) verbonden met mijn Fritzbox 7340. Nu weet ik dat dat niet de meest mooie oplossing is. Nu las ik een folder van Sitecom waarin setjes Network-Homeplugs beschreven staan van 85 Mbps, 200 Mbps en een plug 500 Mbps.

    Ik kan mij voorstellen dat deze verbindingen een beter resultaat opleveren dan wanneer dit draadloos gebeurd. Is dit zo en welke soort plug (Welk merk misschien) bij jullie de voorkeur heeft, of zijn ze allemaal evengoed?
  • De Consumentenbond heeft ze vergeleken, en de resultaten op zijn site gezet. Devolo scoorde het best, gevolgd door Belkin en Netgear. Sitecom haalde geen podiumplaats, vrees ik.

    Ik heb zelf ervaren dat deze verbinding prima werkt - als hij het doet. En dat is lang niet altijd het geval. Oudere huizen, met rare meterkasten: probleem. Een van de adapters aangesloten op een deel van het netwerk waarop ook zware keukenapparatuur zit (magnetron of zo): probleem.

    Probeer het eerst eens met geleende spullen. Iets kopen wat dan niet blijkt te werken - de leverancier wil nog wel eens moeilijk doen als het niet aan het apparaat ligt maar aan het electriciteitsnetwerk in huis…
  • Dank voor je reactie. Ik had gelukkig nog niets gekocht dus dat Sitecom een slechte beoordeling heeft maakt mij niet zo veel uit. Ik had toevallig een foldertje van dit merk, vandaar. Ik zal eens even een handelaar zoeken die mijn zo'n setje kan "lenen" onder bepaalde voorwaarden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.