Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Internetproblemen

Anoniem
NvdM
8 antwoorden
 • Hallo,

  Er is iets raars aan de hand met de vaste PC. Het betreft het internet. Als ik internet op start, kan de pagina niet worden weergeven.

  Het vreemde is, er zijn 2 laptops in huis en 1 vaste PC, aangesloten via de LAN kabel. De laptops zijn verbonden via de router, draadloos dus met een code. Internet doet het op de laptops de hele tijd, maar op de vaste PC niet.

  het vreemde is dat de outlook mail wel kan worden ontvangen en verzonden, maar internet zelf doet het niet. Ik heb de standaardinstellingen opnieuw ingesteld van internet Explorer. (extra>opties>geavanceerd) Vervolgens deed hij het gister even. Maar na een tijd deed hij het weer niet. Ik heb even de LAN kabel uit de router gehaald en er weer opnieuw terug in gedaan, toen deed internet het ook weer even, maar een tijd erna weer niet.

  Het licht waarschijnlijk niet aan de router, want ik heb deze al gereset, en ik heb wel internet op me laptops maar niet op me vaste pc. De kabels heb ik eruit gehaald, enz.

  Ook heb ik even Firefox geinstalleerd, kijken of hier hetzelfde probleem was. En dat was vreemd genoeg, dus het ligt waarschijnlijk ook niet aan de browsers. Er staat bij problemen oplossen neem contact op met de fabrikant.


  Samenvattend:
  Ik heb de router gereset, alles losgemaakt en opnieuw erin. Geen resultaat, alleen als je de LAN kabel eruit en er weer in doet, doet internet het even.

  Ik heb Firefox en INternet Explorer geinstalleerd, allebei doet internet het niet. Internet explorer heb ik gereset, alles zonder resultaat.

  Ik heb gekeken bij netwerk instellingen, en er staat 1374 netwerk of iets dergelijks, dan LAN verbinding, LAN 2 verbinding en draadloze verbinding. Alles is ingeschakeld en hij is gekoppeld via de LAN kabel.

  Ik zal dus helaas niet weten waar het probleem moet liggen, aan de router lijkt me niet, en de browsers ook niet. Misschien iets beschadigd in de computer zelf of iets dergelijks?

  Verder draait de PC op windows XP en heeft het de virusscanner McAfee (total protection, gekochte versie)
  Dat gaf ook meldingen om dingen toe te staan, zoals programma's van internet. Je kan dan altijd toestaan, eenmaal toestaan of blokkeren klikken. Mijn vrouw heeft hier misschien verkeerd geklikt, de ene keer blokkeren en de andere keer alles toestaan. Ook een vreemd raadsel om bij McAfee te kijken welke dingen geblokkeerd zijn, en zo nodig, un te blocken.
  Ligt het dan aan McAfee? Dat die iets heeft geblokkeerd waardoor internet het niet goed doet?


  Ik hoop genoeg info te hebben gegeven, anders kunt u altijd vragen.

  MVG,
  NvdM
 • En er zijn zelfs (hele vervelende) programma'tjes (ook wel malware geheten) welke die Internettoegang kunnen blokkeren. En da's heel wat waarschijnlijker! :wink:
  Ik heb kort geleden nog een dergelijk geval bij iemand (handmatig) opgelost.

  De hele mikmak maar eens voor de techneuten op dit forum in een HJT logje zetten…. Vermoedelijk komt daar wel iets uit rollen.
 • [quote:4faf28870e="lion"]En er zijn zelfs (hele vervelende) programma'tjes (ook wel malware geheten) welke die Internettoegang kunnen blokkeren. En da's heel wat waarschijnlijker! :wink:
  Ik heb kort geleden nog een dergelijk geval bij iemand (handmatig) opgelost.

  De hele mikmak maar eens voor de techneuten op dit forum in een HJT logje zetten…. Vermoedelijk komt daar wel iets uit rollen.[/quote:4faf28870e]

  Hmm ja okee, maar wat moet ik dan doen? hoe kan ik het oplossen?
  Je zegt dat je wel zal posten, als het kan wilt u het me dan stap voor stap uitleggen hoe ik het zelf op kan lossen?

  Alvast bedankt.
 • Download het programma HijackThis en maak een logfile aan. Plaats deze op het forumdeel "Beveiliging & Privacy" met het verzoek of iemand 'm wil controleren.

  In dat forumdeel vind je ook wel ergens hoe je te werk moet gaan. Er zijn mensen die aan de hand van die file exact kunnen vertellen of en zo ja: wat er aan verdachte rommel op je systeem staat en hoe je dit met behulp van dit programma kunt verwijderen.
 • [quote:03f5d7feb8="lion"]Download het programma HijackThis en maak een logfile aan. Plaats deze op het forumdeel "Beveiliging & Privacy" met het verzoek of iemand 'm wil controleren.

  In dat forumdeel vind je ook wel ergens hoe je te werk moet gaan. Er zijn mensen die aan de hand van die file exact kunnen vertellen of en zo ja: wat er aan verdachte rommel op je systeem staat en hoe je dit met behulp van dit programma kunt verwijderen.[/quote:03f5d7feb8]

  moet ik dat via deze site doen? http://www.hijackthis.nl/ en dan downloaden?
 • Anders ook even een scan doen met Malwarebytes Anti-Malware?

  http://www.malwarebytes.org/mbam.php


  Hier kan je HijackThis downloaden van de officiele site: http://free.antivirus.com/hijackthis/

  Met vriendelijke groeten,
  Stef
 • [quote:8a3c567635="NvdM"]moet ik dat via deze site doen? http://www.hijackthis.nl/ en dan downloaden?[/quote:8a3c567635]

  Als je naar dit draadje gaat, dan vind je bij de reacties van Smurrie en Abraham54 voldoende aanwijzingen WAT je moet doen en HOE je het moet doen.
  Een HJT logfile (want ik denk dat dat voldoende is) post je dan in een nieuw draadje in dit forumdeel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.