Vraag & Antwoord

Anders (internet)

twee routers voor draadloze verbinding werkt niet ??

Anoniem
johan kruize
8 antwoorden
 • Ik heb een ziggo modem verbonden met een linksys router (WRT54G). Voor de draadloze toegang heb ik restricties ingesteld op basis van het mac-adres.

  Omdat ook een nieuwe tablet-pc toegang moest hebben, waarvan ik het mac adres niet kon achterhalen, heb ik aan de linksys router een fritzbox gehangen. Draadloze toegang tot de fritbox is gebaseerd op een wep-key.

  Het vreemde is dat met de apparaten die normaal wel een wifi verbinding via de linksys router kunnen opzetten, dat nu niet meer kunnen. Wel via de fritzbox.

  Als ik de fritzbox afkoppel, is het nog steeds niet mogelijk weer een wifi verbinding op te zetten via de linksys.

  Omdat de linksys een wat krachtiger signaal geeft wil ik deze eigenlijk wel behouden.

  Ik kan nergens vinden wat ik zou moeten instellen om ook wifi via de linksys weer mogelijk te maken.

  Wie kan mij helpen.
 • waarom twee routers, en niet de eerste router niet opengesteld voor wifi?
 • @stee0036 Ik wil ze beide openstellen. Maar met één krijg ik dus geen contact. De redenen waarom ik twee routers wil heb ik dacht ik al uitgelegd. Of is er iets niet duidelijk ?
 • Dus de reden dat je twee routers wil, is dat het het MAC adres van de tablet niet kan achterhalen? Waarom kun je het MAC adres niet achterhalen?

  Persoonlijk vind ik MAC filtering in een draadloos netwerk schijnveiligheid. Een MAC adres is eenvoudig te spoofen door hackers, dus als dat je enige manier is om ervoor te zorgen dat mensen niet op jouw netwerk kunnen komen, zou ik dit heel snel vervangen door een fatsoenlijke WPA2 encryptiesleutel.
 • Ik stel jullie bezorgdheid over de beveiliging van mijn netwerk zeer op prijs, maar dat is de vraag niet. Ik wil graag weten waarom ik nu niet meer via de linksys router een WIFI verbinding kan opzetten.

  De reden van mac-filtering heeft trouwens te maken met apparatuur dat nog geen wap-sleutel kent. Maar laat dat s.v.p. nu even buiten de discussie.Off-topic heet dat geloof ik. :lol:
 • Probeer eerst modem met Linksys aan de praat te krijgen volgens
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=1441283
  Misschien moet je in de Linksys het MAC-filter even uitzetten om de tablet in het netwerk te krijgen. Met ipconfig /all kun je dan achter het MAC-adres komen. en vervolgens het MAC-filter aanzetten.

  Wil je ook de Fritzbox er bij zetten? Dan kun je één dekkend netwerk maken of twee afzonderlijke netwerkjes en zal je de volgende topic moeten bestuderen
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=1443442
  en met name de daar genoemde link
  http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1260465/0

  Ben benieuwd of en hoe het lukt…
 • http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=198087
 • Ik neem aan dat je de beide WiFi netwerkjes wel op twee verschillende, ver uit elkaar liggende kanalenhebt ingesteld?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.