Vraag & Antwoord

Anders (internet)

mijn vader snapt er niks van

Anoniem
computerfreak1997
14 antwoorden
 • hoi, ik zit met het probleem dat mijn vader niet wil begrijpen dat een 120mb router op 24mb internet tog echt beter is dan een 54mb router.
  kan iemand hem uit leggen dat hij er tog echt naast zit?
  maar zelf ben ik meer van computers en internet op de ps3 (het is al een wonder dat ik deze berichten kan plaatsen via mijn ps3) maar ik dacht dus dat het om de aantal paketen van 24mb ging dus dat het zo is dat hij 54/120mbps kan verstuuren en ontvangen in 2/4 pakketen…tog, maar ik ben er zelf ook niet zo zeker van dus kan iemand mij helpen?
 • Je internet zal nooit sneller zijn dan de langzaamste schakel in de keten, in dit geval dus de internetverbinding van 24MB zelf. Een 54MB router is dus in principe snel genoeg.
 • Wat Hans60 zegt, Dus zolang je internetverbinding niet boven de 24mb komt is het zinloos om een router te hebben die sneller gaat. Laat staan een die nog veel sneller gaat.

  Vergelijk het met een douche.
  Ik houd van harde waterstralen onder de douche, dus ik koop een douchekop die een liter water per 30 seconden door kan laten.
  Maar dan sluit ik hem aan op mijn waterleiding die maar een halve liter water per seconde door laat.

  Fijn, zo'n dure douchekop, maar uiteindelijk komt er dus maar een halve liter water per minuut uit.

  Bovenstaande geldt overigens wel alleen als je hem enkel gebruikt om het internet mee op te gaan. Als je een thuisnetwerk hebt met onderlinge componenten die wel sneller gaan dan je internetverbinding, dan zou het wel een optie kunnen zijn.
  Je internetverbinding wordt er welliswaar niet sneller van, maar de apparaten kunnen dan onderling wel sneller communiceren.
  Maar ook dan geldt: je hebt geen snellere router nodig dan de snelste computer in huis.
 • oké, dan heb ik het dus fout.
  maar ik slaap op zolder dus de router staat beneden en de ps3 boven….
  word hij dan wel sneller?
  want hij moet dus door 2 vloeren..
  maar oké, dus het is niet zo dat hij sneller kan komuniseren met de internet ingang van de router?
 • [quote:40c19929a2="computerfreak1997"]maar ik slaap op zolder dus de router staat beneden en de ps3 boven…. word hij dan wel sneller? want hij moet dus door 2 vloeren.. [/quote:40c19929a2] Hoe snel gaat het nu dan? Bedoel je 2 betonnen vloeren? Hoe sterk is op je PS3/PC's de signaalsterkte van de wireless router? Een N router geeft een sterker signaal, dan een G router. Maar heeft alleen zin, als je PS3 en/of PC's eveneens Wireless N (802.11n) ondersteunen.
 • Ik weet niet naar welke snelheid een N-router terugvalt als de verbindingskwaliteit afneemt, daar zou je eventueel een klein beetje winst kunnen halen t.o.v. een G-router. Als de afstand zo groot wordt en er ook nog twee betonnen vloeren tussen zitten is misschien een Powerlan verbinding (netwerk via stopcontact) een betere optie?
 • [quote:0df398f8d4]Hoe snel gaat het nu dan?[/quote:0df398f8d4]de router snelheid is 54mb/ps[quote:0df398f8d4] Hoe sterk is op je PS3/PC's de signaalsterkte van de wireless router?[/quote:0df398f8d4]de snelheid is 54mb voor de pc, en voor de ps3 67% (signaalsterkte).[quote:0df398f8d4]Bedoel je 2 betonnen vloeren?[/quote:0df398f8d4]hij moet door een betonen en een houten vloer.[quote:0df398f8d4]Een N router geeft een sterker signaal, dan een G router. Maar heeft alleen zin, als je PS3 en/of PC's eveneens Wireless N (802.11n) ondersteunen.[/quote:0df398f8d4]ik weet niet of de pc een N-router ondersteund, maar mijn ps3 in iedergeval wel.[quote:0df398f8d4]Als de afstand zo groot wordt en er ook nog twee betonnen vloeren tussen zitten is misschien een Powerlan verbinding (netwerk via stopcontact) een betere optie?[/quote:0df398f8d4]wat moet ik dan gebruiken voor een pouwer-LAN verbinding?

  maar word de verbindings snelheid ook beter als ik het proxy-adres ook invoer?
 • is er iets mis ofzo?
  het is nu al 2weeken geleden en ik heb nog geen antwoord.
  is het dan zo moeilijk? :(
 • Het sneltste is gewoon via een kabel. Draadloos zul je in zulke situaties altijd veel…. trager zijn.
  En dan toch draadloos….: N is trager in zulke situaties dan G (bij hetzelfde vermogen) omdat N op een hogere frequentie zit en dan zijn de verliezen altijd groter….
 • [quote:61b4f3bc38="Gooly"]Wat Hans60 zegt, Dus zolang je internetverbinding niet boven de 24mb komt is het zinloos om een router te hebben die sneller gaat. Laat staan een die nog veel sneller gaat.[/quote:61b4f3bc38]

  Mag ik hier enige nuance aanbrengen? Een draadloos netwerk is een half duplex medium. Dat betekent dat je in een ideale situatie de helft van de beschikbare bandbreedte overhoudt. Bij een draadloos netwerk met een snelheid van 54 Mbit is dit dus 22 Mbit, wat je maximaal en in een ideale situatie overhoudt. Hier houd ik dus geen rekening met TCP/IP overhead en diverse omstandigheden, waardoor de snelheid lager uit zou komen. In de praktijk kom je op deze manier zelden boven de 20 Mbit uit. Een wireless-n router heeft dus wel degelijk zin als je een Internetverbinding van 20 Mbit of meer hebt…

  [quote:61b4f3bc38="jolo"]Een N router geeft een sterker signaal, dan een G router.[/quote:61b4f3bc38]

  Een wireless-n router geeft per definitie niet een sterker signaal, in die zin dat 802.11n naast de conventionele 2,4 GHz band ook gebruik kan maken van de 5 GHz band. In de 2,4 GHz band is het maximaal zendvermogen 100 mW, in de 5 GHz band is dit 1 W. In de 5 GHz band is het uitgezonden signaal dus sterker dan in de 2,4 GHz band, maar hoe hoger de frequentie, hoe minder doordringend vermogen het signaal heeft…
 • ik snap niks van al die codes maar nu heb ik nog geen antwoort op mijn vraag "is het beter als ik een n-router gebruik als een g-router die ale door i betonnen vloer en een houte moeten, of kan ik beter bijde routers gebruiken?"
  maar het ide van via de kabel is niet zo handig omdat we dan eem 10m lange kabel door het hiuis hebben lopen en dat wil mijn pa niet.
  oké, de codes,namen en alles laat ik aan julli over en dan heb ik graag een ja/nee of "hier kun je een pouwerLAN-verbindings diges krijgen"
  alvast bedankt
 • Het valt niet te voorspellen of een wireless-n router beter bereik geeft op zolder dan een wireless-g router. Dat is namelijk van heel veel factoren afhankelijk, zoals eventuele verstoringen van buitenaf en voornamelijk welke hardware gebruikt wordt. Zoals ik al schreef kan een wireless-n router gebruik maken van de 5 GHz band, waar je met een hoger vermogen in uit kan zenden, dan in de 2,4 GHz band. Een hogere frequentie heeft echter ook een minder doordringend vermogen, dus hoeft het niet zo te zijn dat het dan ook een beter bereik geeft. Bovendien moet je ontvangende hardware ook wel in de 5 GHz band kunnen ontvangen.

  Als je puur naar de beschikbare bandbreedte kijkt, is een wireless-n router een betere keus, om de redenen die ik hierboven ook al aangaf. Bij een Internetverbinding van 20 Mbit of meer ga je die 20 Mbit niet halen als je een wireless-g netwerk hebt. Ook het kopieren van data intern op je netwerk gaat uiteraard sneller.
 • dus het is beter als ik een N-router pak?
  maar mijn zus heeft ook een computer(laptop) en mijn playstation3 staat naast mijn pc, dus is het meschien een ide om viea haar laptop of mijn playstation3 internet te ondvangen?
  zo ja, dan zal dat via de proxyserver moeten, tog?
  en hoe kom ik die dan te weeten?
  of kan ik zelf ook gewoon een proxyserver maaken?
  en hoe?
 • een proxy server zet je niet zo 5-6-7 in elkaar

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.