Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Afstand postcodecheck wijkcentrale en downloadsnelheid?

Anoniem
gerben
6 antwoorden
 • Ik wil graag weten hoe groot de afstand is tussen mijn huis en de wijkcentrale voor de internetverbinding.
  Op www.speedtest.nl heb ik gezien dat de kleinste afstand tot een wijkcentrale 3104 meter is en op http://pcdb.bbned.nl/ is de afstand 3887 meter.
  Hoe verhoudt zich deze afstand tot de maximale downloadsnelheid die bereikt kan worden met diverse internetabonnementen? Ik heb nu een abonnement van 1.5Mbit en zit er over te denken om een 20Mbit abonnement te nemen, maar ik wil wel graag zeker weten dat ik ook in de buurt van die 20Mbit kom.
  Wie kan mij helpen?
 • De afstanden zijn een benadering, en worden iig bij pcdb hemelsbreed gemeten. Bij drie kilometer zul je sowieso al nooit de maximale 20Mbps halen.

  Hier een grafiek met de snelheid gerelateerd tot afstand. Zo te zien is 8 Mbps voor jou ongeveer de bovengrens.
  http://surispace.wordpress.com/2007/10/05/expected-speed-on-your-adsl2-connection/
 • [quote:ed894df7dc="gerben"]De afstanden zijn een benadering, en worden iig bij pcdb hemelsbreed gemeten. Bij drie kilometer zul je sowieso al nooit de maximale 20Mbps halen.

  Hier een grafiek met de snelheid gerelateerd tot afstand. Zo te zien is 8 Mbps voor jou ongeveer de bovengrens.
  http://surispace.wordpress.com/2007/10/05/expected-speed-on-your-adsl2-connection/[/quote:ed894df7dc]

  Als ik dan een nieuw abonnement van 8Mbit neem, zal ik dan de complete snelheid halen of gaat daar dan ook weer een bepaald gedeelte af?
 • [quote:d018b0e385="feike1977"][quote:d018b0e385="gerben"]De afstanden zijn een benadering, en worden iig bij pcdb hemelsbreed gemeten. Bij drie kilometer zul je sowieso al nooit de maximale 20Mbps halen.

  Hier een grafiek met de snelheid gerelateerd tot afstand. Zo te zien is 8 Mbps voor jou ongeveer de bovengrens.
  http://surispace.wordpress.com/2007/10/05/expected-speed-on-your-adsl2-connection/[/quote:d018b0e385]

  Als ik dan een nieuw abonnement van 8Mbit neem, zal ik dan de complete snelheid halen of gaat daar dan ook weer een bepaald gedeelte af?[/quote:d018b0e385]

  De maximale snelheid haal je nooit met ADSL. Ik heb een 8 Mbps verbinding en ik haal ongeveer 6 Mbps en ik zit ongveer 2 km weg.
 • Kun je zeggen dat per kilometer de snelheid een bepaalde hoeveelheid afneemt? Heeft het ook nog te maken met het soort modem dat je hebt qua doorgifte van het signaal?
 • Ik heb de speedtest van BBned gedaan en ik kwam daar op een snelheid van 1.25Mbps uit terwijl ik een 1.5 Mbps abonnement heb.
  Ik zit kennelijk op +/- 3887 meter van de wijkcentrale en heb een gewone ADSL1 lijn.
  Kan ik er nu van uitgaan dat het verschil in snelheid qua percentage gelijk zal zijn bij een 8 Mbps abonnement? Dat zou dan betekenen dat ik op een snelheid van 6,66 Mbps uit kom.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.