Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Internet op je mobiel

Anoniem
Charles-98
3 antwoorden
 • Ik bezit een smartphone met adroid als besturingssysteem. Nu heb ik me laten vertellen dat een smartphone altijd verbonden zou moeten zijn met internet. Dit heeft te maken met updates, locatiebepaling, twitter etc.
  Maar klopt dat verhaal eigenlijk wel?

  Ik meende dat de internetverbinding alleen nodig is als je daadwerkelijk wilt surfen of info wil opzoeken.
  Verder heb ik een telecomaanbieder gevonden die voordelige tarieven kent (Ben), maar op internet zit een limiet van 1GB. Staat hierin.
  Alleen heb ik totaal geen idee hoeveel dataverbruik er zal zijn als ik mijn adroid smartphone inderdaad 24/7 on-line laat zijn zoals mij is aanbevolen.

  Iemand die hierover iets zinnigs kan vertellen?
 • Het is geen must om een smartphone 24/7 online te laten zijn. Zodra je een Internetverbinding hebt ingesteld bepaalt het toestel zelf wel wanneer hij het nodig vindt om hem te gebruiken. Je betaalt dan ook niet voor de tijd dat het toestel online is, maar voor de hoeveelheid data die verstuurd wordt. Hierin is dus per maand 1 GB aan dataverkeer inbegrepen in je abonnement en als je meer gebruikt, ga je per MB betalen, of wordt de snelheid geknepen.

  In de praktijk is 1 GB meer dan voldoende. Je zal de smartphone waarschijnlijk thuis gewoon gebruiken via je draadloos netwerk (als je dat hebt) en dan kost het dus ook geen dataverkeer via je telecomprovider.
 • Persoonlijk zou ik bij een smartphone zoals android wel een data abonnement nemen maar het is geen must. Wat mij betreft is het ook afhankelijk van de prijs. Prijzen zijn wel behoorlijk duurder geworden. Als je geen abonement hebt kan je voor vervelende verrassingen komen te staan als je veel data gebruikt. Die apparaten doen veel op de achtergrond. Ook in het buitenland oppassen. Meestal zoek ik in het buitenland alleen de Wifi spots. Ik heb T-Mobile en ik betaal maar 2,50 voor mijn data abonnement.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.