Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Tv via internet

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Hallo allemaal

  Ik ben de laatste tijd aan het uitzoeken of er een alternatief is voor kabel televisie, oftewel een alternatief voor televisie via een provider. Het schijnt zo te zijn dat ik televisie kan kijken via het internet (geen herhalingen, maar live televisie). Heeft iemand hier ervaring mee? En zo ja……is het aan te raden? Of waar moet ik op letten?


  Groeten
  Add,
 • Een echte vervanger voor kabeltelevisie ga je niet vinden, of je moet zo'n alles-in-1 abonnement met tv/telefoon/internet bedoelen, maar dat is in feite hetzelfde als kabel. Zover ik weet blijven de reguliere sites bij uitzendinggemist-diensten en incidenteel een live-stream zoals de NOS bij grote evenementen. Mogelijk dat minder prominente zenders (buitenlands, regio-tv, special interest) ook wel wat bieden, maar live naar Goede tijden, Slechte tijden en andere bekende programma's kijken zit er niet bij.

  Reden is voornamelijk dat er geld verdient moet worden, dat doen de tv-kanalen door reclamegelden die sterk afhankelijk zijn van goede kijkcijfers (vooralsnog enkel gemeten via reguliere tv-aanbieders). Bovendien zit je met de nodige rechtenkwesties, kijk voor de grap eens naar de uitzendinggemist van bijvoorbeeld rtl4 en je zal daar enkel de eigen programma's terugvinden. (Buitenlandse) series en films aanbieden via deze service kost namelijk extra aan rechten en is dus verliesgevend.

  Overigens weet ik niet welke zenders je het meest kijkt, de publieke omroepen pluk je met een DVB-T-ontvanger gratis uit de lucht. Vergelijkbaar met digitenne maar zonder abonnement aangezien dit met overheidsgeld wordt betaald. Mocht je voor het overgrote deel naar deze zenders kijken en dit kunnen aanvullen met uitzendinggemist-diensten e.d. dan kan de kabel ook de deur uit.
 • De reden waarom ik hiernaar opzoek ben is omdat ik in korte tijd voor een jaar naar Nieuw Zeeland verhuis. Alles is geregeld, behalve televisie :( . Een oud klasgenoot van mij is vorig jaar voor zijn studie een jaartje naar het buitenland geweest en die had hetzelfde probleem. Dit heeft hij op kunnen lossen door middel van het internet.

  In mn eerste vraag had ik een link live tv kijken via internet meegestuurd die ik van mn oud klasgenoot heb gehad. Hij was er erg enthousiast over de software. Hij kon er alles mee bekijken….

  Deze is uit de content gehaald omdat ie een beetje spamy overkwam
  livetvviainternet.nl

  :?
 • De toelichting maakt alles een stuk duidelijker.

  Toevallig vroeg ik me laatst af of het mogelijk was om me tv signaal thuis te streamen over me netwerk zodat ik ook vanaf me pc kan kijken. Of het nou over je netwerk of internet gaat, dat maakt dan niet meer zoveel uit.

  Mogelijkheid1:
  Je hebt van die apparaten, die sluit je thuis aan op je kabel en internet. Vervolgens kan je dus je tv streamen en besturen via internet op afstand. Je moet wel een paar honderd euro er voor neer tellen, maar dan heb je wel wat. Voorbeeld: http://nl.slingbox.com/go/slingbox-prohd of http://www.diskidee.nl/2011/04/14/tv-signaal-streamen-om-onderweg-te-bekijken/19768/

  Mogelijkheid2:
  Zelfbouw: Je hebt tv-kaarten voor pc's, die bouw je in pc, sluit je je tv kabel op aan en je kan tv kijken op je pc.(kosten iets van 50/70 euro) Vervolgens kan je kijken hoe je dat signaal kan doorstreamen via vlc player ofzo. Ook moet je je Remote desktop openzetten zodat je op afstand je tv kan besturen. Deze oplossing is goedkoper maar vereist veel kennis van pc's e.d. Bovendien moet je pc aanstaan.

  Heb je hier wat aan?

  EDIT: Ik snap nu pas je vraag. Je wilt weten of dat live tv software, het echt doet wat het beloofd. Nou ik heb daar geen ervaring mee, maar het klinkt als een illusie. Immers het signaal van dat pakket moet toch ergens binnenkomen. Op tv zenders zoals rtl4, 5 e.d. bevat copyright, dus die worden niet door de zenders zelf de lucht in gestreamed. Als zij zelf hun signaal de lucht in streamen, dan is een eenmalige 17 euro lang niet voldoende. Ik vind het een vaag verhaal dus.

  Maar je geeft zelf aan dat je klasgenoot daar met veel plezier van gebruik heeft gemaakt. Kan hij je niet laten zien of het werkt en of ook zenders zoals rtl4 e.d. werken erop en wat de beeld kwaliteit is? En als het mis gaat dan ben je 17 euro kwijt, dat lijkt me ook wel te overkomen niet? Als je besluit het te doen, dan zou ik wel graag je bevindingen willen weten.

  Succes!
 • Ik kijk wel eens via http://zattoo.com/view
  maar daar zit geen NL bij
  Dan is er nog het http://nos.nl/nieuws/live/journaal24/
  wimb

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.