Vraag & Antwoord

Anders (internet)

IPv6 tunnel via XS4all: wie heeft ervaring hiermee?

Anoniem
f.ramaekers
5 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb via XS4all een fritzbox modem ontvangen die ipv6 aan kan. Nu zit ik nog op een oude hccnet lijn (wel xs4all only) waardoor er geen native IPv6 mogelijk is, maar wel zou ik een ipv6 tunnel kunnen opzetten. Ik heb een tunnel verbinding geactiveerd via de site van xs4all, echter verder kom ik niet.
  Heeft iemand ervaring met het opzetten van een tunnelverbinding in deze situatie incl. de instellingen voor win7 ?

  vr.gr
  Frans
 • Mag ik vragen wat je er mee wilt bereiken?

  ipv6 gaat in eerste instantie naast ipv4 draaien. De reden hiervoor is dat als bijvoorbeeld google.nl (de server daarvan) alleen nog ipv6 draait en mijn machine draait op ipv4, dan ik die server nooit bereiken.

  Je kan in je eigen netwerk ipv6 naast 4 'draaien' als alle onderdelen (dus alle computers en routers e.d.) allemaal ipv6 ondersteunen. Windows doet dit al vanaf xp. Echter om te internetten maak je nog gebruik van een ipv4 ip en verder dan je netwerk zal ipv6 niet komen.

  Als je dit allemaal wist en je gewoon graag er eens mee wilt spelen dan zou je hier eens kunnen kijken: http://bloggingabout.net/blogs/ramon/pages/ipv6-tunnel-xs4all-windows-2003.aspx

  Ik zet zelf wel eens een tunnel op met putty, maar dat gebeurd allemaal op ipv4 niveau. Mocht je wat meer willen weten over tunnels en wat het precies is: http://en.wikipedia.org/wiki/IP_tunnel

  Succes!

  p.s.: Ik heb zelf geen ervaring met het opzetten van een ipv6 tunnel binnen een ip4 structuur, maar naar mijn idee is dit niet veel anders.
 • Goeie vraag! Wat wil ik ermee bereiken?
  Een beetje op de toekomst voorbereid zijn, nieuwschierigheid…..
  Ik weet dat het nog niet zo'n vaart zal lopen dat er alleen websites zijn die IPv6 IP hebben. En dat tzt de provider er voor zal moeten zorgen dat je ongestoord moet kunnen internetten en websites benaderen of dit nu IPv4 of IPv6 is.(mits je zelf de juiste hardware/software gebruikt) De lijn zal daar geschikt voor moeten zijn ook zonder tunnel.
  Ik ga in iedergeval je links met aandacht lezen.

  vr.gr.
  Frans
 • aha :) nieuwsgierigheid op dit gebied is nooit verkeerd. Succes :)
 • Er zal een tijd komen dat enkele websites alleen maar via IPv6 te bereiken zijn. Op dit moment beperkt zich dat alleen tot test-websites, zoals http://www.avmipv6test.net/ maar het gaat harder dan je denkt. Het laatste blok vrije IPv4 adressen is al opgekocht en Internetproviders werken nog niet heel erg hard mee om iedereen een IPv6 aansluiting te geven.

  XS4All is wat dat betreft goed bij de tijd en geeft een blok IPv6 adressen uit aan abonnees. Zo heb ik een 64-bits IPv6 subnet gekregen en dit beperkt zich zeker niet alleen tot mijn eigen netwerk thuis. Dit IPv6 subnet hangt direct aan het Internet (NAT is namelijk overbodig bij IPv6) en als ik nu een ping doe naar 'www.google.nl' krijg ik keurig antwoord van 2a00:1450:8003::69 in plaats van 74.125.77.99. Alles wat via IPv6 te bereiken is, zal mijn computer ook via IPv6 proberen te bereiken…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.