Vraag & Antwoord

Anders (internet)

CAT6 kabel niet aan de praat

Anoniem
DaanQ
4 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een vervelend probleem met een netwerkkabel (http://www.allekabels.nl/product.php?product=1097962). Deze heb ik recent aangeschaft, omdat ik tot de conclusie kwam dat mijn situatie niet geschikt is voor de voormalige draadloze verbinding.

  Nu heb ik alleen moeite met de installatie van deze kabel. Ik heb de connectors eraf moeten knippen om de kabel door de kunsstof leiding te kunnen trekken. Dat trekken is gelukt, nu hoef ik alleen nog RJ-45 connectors erop te zetten die ik al apart had aangeschaft. Maar de draadjes die binnen in de kabel zitten komen niet geheel overeen met die uit instructies op het internet. Er wordt namelijk telkens gesproken over blauw & blauw-wit, oranje & oranje-wit, groen & groen-wit, bruin & bruin-wit. In de volgende foto kun je zien dat dat bij mij anders is:
  [img:ce51c835c4]https://sites.google.com/site/afbeeldingenfora/home/CAT6%20netwerk%20kabel.jpg[/img:ce51c835c4]

  Uiteraard ben ik zelf al gaan zoeken op het internet, maar instructies zoals deze: http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/642065#3 geven niet de uitkomst. Om die reden heb ik contact opgenomen met Allekabels.nl. Een medewerker gaf me het volgende antwoord:

  [i:ce51c835c4]Er zit eigenlijk maar een mogelijkheid op en dat is aan beide kanten de connectoren eraf te knippen.
  Vervolgens nummer je ieder kabeltje of start u met de kleuren zoals u in de foto aangeeft aan beiden kanten.
  Zolang u aan beiden kanten de codering hetzelfde houdt zal het gaan werken.[/i:ce51c835c4]

  Maar dat heeft niet gewerkt.

  Dit is overigens mijn moederbord: http://www.asus.nl/Motherboards/Intel_Socket_1156/P7P55_LX/.Deze lijkt mij gewoon geschikt.

  Mijn vraag is dus: wat nu? Allekabels.nl heeft nog niet gereageerd op mijn antwoord dat het niet gewerkt heeft.

  In ieder geval bedankt als je mijn vraag gelezen hebt en tip kunt geven.
 • Nog wel even handig om te melden: ik had de kabel nog niet geknepen, ik wilde eerst kijken of die werkte. Of moet ik dit sowieso eerst doen, omdat het dan anders niet werkt? Mij lijkt dat in ieder geval niet heel logisch, want als de draadjes er goed in zitten maakt het niet uit of het geknepen is of niet.
 • Je hebt 4 aderkleuren: oranje, groen, blauw en bruin, ieder met een bijbehorende getwiste draad. Waar in de beschrijving staat "oranje/wit" neem je de ader die met de oranje getwist is, en zo voor iedere kleur. Hou wel de volgorde aan zoals beschreven: van 1 naar 8: groen/wit - groen - oranje/wit - blauw- blauw/wit - oranje - bruin/wit - bruin. Beide kanten van de kabel zijn identiek.
 • [quote:26eb44ec37="DaanQ"]Nog wel even handig om te melden: ik had de kabel nog niet geknepen, ik wilde eerst kijken of die werkte. Of moet ik dit sowieso eerst doen, omdat het dan anders niet werkt? Mij lijkt dat in ieder geval niet heel logisch, want als de draadjes er goed in zitten maakt het niet uit of het geknepen is of niet.[/quote:26eb44ec37]

  Jazeker is dat belangrijk! Als je hem niet knijpt komen de contacten niet door de adermantels heen en maken dus geen verbinding.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.