Vraag & Antwoord

Anders (internet)

dataverbruik "internet op je mobiel"

Anoniem
andre@home
3 antwoorden
 • Een tamelijk actueel item geworden. En er zijn ook al sites waar je een aantal simpele vragen kan beantwoorden om in te schatten hoeveel dataverkeer je zal hebben.

  Mijn vraag is toch nèt even anders :D
  Ik heb een android telefoon en kennelijk heeft dat os de eigenschap om steeds om een internetverbinding te vragen…
  Die heb ik uitstaan omdat ik dat pas inschakel wanneer ik zèlf on-line wil gaan.
  Maar stel dat ik mijn toestel doorlopend on-line laat staan zodat het os niet meer blijft zeuren om internetverbinding, hoeveel dataverkeer heb ik dan al??
  En dat dus zonder activiteit van mijzelf, zoals bv. twitteren of onderweg mail checken en ov-reisinfo opvragen.

  Iemand die daarop een verklarend antwoord heeft..?
 • [quote:dda2fb8b84="Charles-98"]Ik heb een android telefoon en kennelijk heeft dat os de eigenschap om steeds om een internetverbinding te vragen…[/quote:dda2fb8b84]
  Dat is dan waarschijnlijk een app die je geïnstalleerd hebt. Ik heb ook een Android telefoon, maar die van mij vraagt niet constant om een internetverbinding.

  [quote:dda2fb8b84="Charles-98"]Maar stel dat ik mijn toestel doorlopend on-line laat staan zodat het os niet meer blijft zeuren om internetverbinding, hoeveel dataverkeer heb ik dan al??
  En dat dus zonder activiteit van mijzelf, zoals bv. twitteren of onderweg mail checken en ov-reisinfo opvragen.[/quote:dda2fb8b84]
  Moeilijk te zeggen. Dat hangt er vanaf wat je telefoon allemaal op de achtergrond doet (e-mail ophalen, Twitter/Facebook/iets anders synchroniseren, apps bijwerken etc.). Als je het wilt weten zou je een van deze apps kunnen installeren of de app van KPN.
 • Ik heb mobile counter gedownload en die laat me zien dat het dataverbruik ongeveer 200kb is om een hele dag on-line te zijn met mijn mobiel.
  En dat is dus zonder enige activiteit door mij.
  Niet iets om zorgen over te maken dus.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.