Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Laptop problemen

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Ik heb een tijd geleden last gehad van een slome laptop. Dit probleem is toen voor 90% verholpen. Maar sinds 4 dagen heb ik er weer last van.

  Wat ik al geprobeerd heb:
  *Malwarebytes
  *Superantispyware
  *defragler
  *CCleaner
  *Updates zoeken
  *msconfig (opstart programma's uitschakelen)

  Mijn laptop specificaties: Klikje!

  Ik denk dat het mischien aan m'n harde schijf ligt maar ik weet het niet zeker.

  Dit krijg ik als uitslag bij Ashampoo HDD control:

  Health: Excellent (98%)
  preformence: Excellent (100%)
  Temperature: 42 graden

  Hij geeft wel aan dat hij iets te warm is, mischien dat hij o.a. hier aan ligt?

  Hardeschijf: WDC WD5000BEVT-22A0RT0

  Hij is net tijdens het gamen ook ineens uitgevallen. Ik ga er van uit dat dit is omdat hij te warm werdt en het systeem zich daarom automatisch afsloot.
 • Wel eens open gemaakt en naar stof gekeken?

  Zet 'm eens wat hoger, op een paar blokjes piepschuim of zo, om de lucht er beter onderdoor te laten stromen.
 • Hoe oud is de laptop en wat voor OS staat er op?
 • Hoi,

  Probeer ATF-cleaner eens uit

  https://valijn.wordpress.com/2011/07/29/aatf-cleaner/

  Het kan ook liggen aan teveel 'bescherming' tegelijk een security-pakket en andere anti-malwareprogramma's bijvoorbeeld ….
 • Tot zover mij bekend is, is een temperatuur van 42 °C niet meer dan normaal voor een laptop als die 'normaal' draait, zodra je gaat gamen loopt die temperatuur uiteraard op.

  Volgens de Intel website mag jouw processor 105 °C worden als max. Het lijkt me nogal onwaarschijnlijk als je deze temperatuur weet te bereiken, maar met 42 °C zit je dus hartstikke goed: http://ark.intel.com/products/43537

  De Radeon Mobility HD5470 kan ook aardig wat graden aan, wederom zo tegen de 100 °C als ik verschillende websites en fora mag geloven.

  De harde schijf kan maximaal 60 °C worden zoals al op de website stond waar je zelf naar linkte. Het zou vreemd zijn als je harde schijf deze temperatuur weet te halen, want meestal is het niet de harde schijf die veel warmer wordt bij zwaardere processen.

  Die maxima zul je waarschijnlijk niet halen, maar als je laptop toch blijft uitvallen zou je misschien eens beter op de ondergrond moeten letten. Heb je hem bijvoorbeeld op je schoot of op een hard oppervlak. Op je schoot zal die warmer worden, net als wanneer er een deken onderligt.

  Blijft je laptop mysterieus dan is de winkel waar je hem gehaald hebt of een ander service point misschien een betere hulp. Ben namelijk voorzichtig met zelf een laptop openen en met de onderdelen rommelen, want de temperatuur hoeft niet per se de oorzaak te zijn voor het uitvallen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.