Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Welke internet provider adviseren jullie?

Anoniem
rgh
4 antwoorden
 • Hoi,

  Welke internet provider adviseren jullie?

  Ik zit nu met het snelste abonnement 120 mb's bij Ziggo, maar dat bevalt me totaal niet. Wat een waardeloze service hebben die gasten. Sinds ze bijvoorbeeld over gegaan zijn half juni naar nieuw voicemail systeem werkt onze voicemail niet meer. Al een X aantal keren gebeld en iedere keer zeggen ze dat hij niet aan staat en zeggen nu dat ze hem aanzetten voor mij en dat hij werkt. Maar doet het nog steeds niet. In mijn ziggo staat hij geactiveerd en als ik voicemail nummer bel krijg ik ook melding dat hij geactiveerd is. Niemand kan wat inspreken bij ons.

  Daarnaast haal ik de maximale snelheid niet waarvoor ik betaal. Zit op 75 mb in plaats van de 120 mb. Dit vind ik het minst belangrijk, voicemail is verreweg het belangrijkste.

  Onlangs werden wij een paar weken telefonisch lastig gevallen door een computer stem enquete. Ging rustig tot een 40 keer op een avond. Ik hiervoor naar ziggowinkel in Utrecht gegaan. Zeggen hier kunnen we niets aan doen, we kunnen je een gratis nieuw telefoonnummer geven. Ik zei tegen die gast, jullie zijn zelfs wettelijk verplicht om inkomende nummers te kunnen blokkeren. Hierop ging hij naar zijn baas, die kwam er bij en die zei tegen mij, je moet hiervan aangifte doen bij de politie, dan die aangifte doorsturen naar abuse van ziggo en dan kunnen ze er misschien wat aan doen. Complete onzin dus om hiervoor aangifte te doen. Dit nagevraagd op een politie forum, nou Ziggo werd compleet uitgelachen met die onzin.

  Maar voicemail krijgen ze niet aan de praat bij ons, dus voor ons reden om weg te gaan hier.

  Maar nu wil ik dus overstappen naar een ander. Uiteraard het liefst met een zo hoog mogelijke snelheid van internet.

  Helaas is glasvezel niet mogelijk.

  Bij KPN zeggen ze dat ik 40 mb kan halen met hun netwerk, maar bij XS4ALL zeggen nee 20 mb is mogelijk bij jullie.

  Nu hoop ik dat jullie nog eventuele goede providers weten die het liefst hoger dan 20 mb internet kunnen leveren op de telefoonlijn.

  postcode

  3436ck en pak maar een willekeurig huisnummer.
 • Standaard adsl haalt maximaal 24Mbps, maar dan moet je in de centrale gaan wonen. In de praktijk zit het meestal tussen de 10 en de 15, bij een fatsoenlijke lijn. Wel kan kpn meerdere lijnen bundelen, maar dat kost uiteraard extra. Glasvezel is ook een optie, maar als dat niet in de buurt ligt, wordt aanleg waarschijnlijk erg duur.
 • Hoi Gerben,

  Dank voor de uitleg.

  Glasvezel ligt hier wel een paar straten verderop is het actief, alleen jammer genoeg niet bij ons.

  Wist niet van de maximale grens van 24 mb. Ik weet dat de getallen die ze noemen het maximale zijn en veelal de helft bedraagt. Neem ik dan maar voorlopig op de koop toe. Ben op dit moment Ziggo meer en meer dan zat ook de zeer slechte bereikbaarheid van die gasten.

  Wat ik dan niet snap is:

  XS4ALL zegt het niet te kunnen leveren 40 mb op mijn adres
  KPN zegt het wel

  terwijl XS4ALL van KPN is en gebruik maakt van dezelfde lijnen. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit namelijk naar XS4ALL boven KPN.
 • Xs4all is eigendom van kpn, dus veel maakt het niet uit. Ze opereren wel vrij zelfstandig en hebben meen ik wat betere service. Kpn kan volgens mij alleen meer leveren, door lijnen te bundelen. Dus bijvoorbeeld twee lijnen van "tot 20Mbps", wat dan samen maximaal 40 op zou leveren. Overigens is kpn wel bezig met vdsl, met glasvezel tot de wijkkasten, wat mogelijk wel sneller gaat dan adsl. Maar hoever ze daar mee zijn, weet ik zo niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.