Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Linksys E1000 probleem

Anoniem
Whitehawk
10 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb thuis een vaste computer met windows 7 die de hele tijd van internet wordt afgegooid. Echter, Internet doet het prima zolang de computer in de kamer ernaast niet op het internet zit. Onze router is een linksys e1000 en we krijgen internet via utp kastjes. aangezien het probleem er alleen is wanneer meerdere mensen op het internet zitten, denk ik dat het aan de router moet liggen. Toch hebben we de router al eens vervangen, maar het probleem blijft. Weet iemand wat er aan de hand is en hoe ik dit kan verhelpen ?

  Alvast bedankt
 • Misschien heeft de PC in de kamer ernaast een vast IPadres en gooit die jou eraf omdat jij eerder een automatisch IPadres van DHCP heeft gekregen?
  Je zou de TC/IP Eigenschappen van de netwerkverbinding eens met elkaar kunnen vergelijken.

  Ook de uitkomst van Start Uitvoeren IPconfig /all op beide PC's vergelijken.

  Studentenhuis?
 • Ik heb het gecontroleerd en we hebben geen vast ip adres. We krijgen een adres toegewezen. Ook is het geen studentenhuis maar gewoon een woonhuis. Toch bedankt alvast voor de suggestie, zijn er nog andere dingen waar het misschien aan kan liggen ?
 • Mischien dat je juist je PC's kan voorzien van een vast IP adres.
 • dat er een melding komt dat een adres wordt toegewezen zegt nog niks over het toewijzen van unieke adressen…..
  dus: sowieso de suggestie van tirm uitvoeren en de ipconfig-gegevens uitlezen op het moment dat er wel verbinding is en die vergelijken.
  pas dan kan je weten of er unieke(!) adressen worden toegewezen.
 • [quote:9e6a860873="tomvdlee"]Mischien dat je juist je PC's kan voorzien van een vast IP adres.[/quote:9e6a860873]

  Dat klinkt als een goed idee , moet ik dat in de router instellingen instellen, of vink je dat ergens op je computer aan ?
 • Onderstaand verhaal komt uit het blad Computertotaal. Als je er wat aan hebt, ben je moreel verplicht een jaarabonnement te nemen. :wink:

  Vast IP-adres
  =============
  Het IP-adres is als het ware de postcode+huisnummer-combinatie van de computers in uw thuisnetwerk. Via DHCP worden IP-adressen toegewezen door uw modem of router, Dit is niet altijd hetzelfde nummer, Soms vergeten andere computers hierdoor wie ook alweer wie is. Een vast IP-adres kan uitkomst bieden, door een port forward vanaf de internetverbinding naar een computer in het thuisnetwerk is een vast IP-adres eveneens handig.

  01 Welk IP-adres geef ik op?
  Voor gevorderde gebruikers zijn IP-adressen gesneden koek, voor beginners vaak een raadsel. Het IP-adres van uw computer(s) kunt u handmatig instellen.
  De IP-adressen in een thuisnetwerk wijken af van de adressen op internet. De IP-gegevens die we gaan instellen op onze pc, kijken we af van de door de DHCP-server verstrekte gegevens. Klik op Start, gebruik de toetscombinatie CtrI+R en voer het commando cmd.exe uit. Geef de opdracht ipconfig.exe gevolgd door een Enter. Noteer het IP-adres, standaardgateway en subnetmasker. Het IP-adres van ons testsysteem is 10.0.0.5. Het is niet handig om dit IP-adres vast in te stellen, dan kan het-adres in conflict komen met een andere computer die van de DHCP-server hetzelfde adres krijgt. Pas het laatste nummer aan en blijf hierbij onder de 254. De DHCP-server deelt waarschijnlijk nummers uit tussen 10.0.0.1 en 10.0.0.253, Meestal is iets rond de 200 een goede keuze als u een vast IP-adres instelt. Wij kiezen voor 10.0.0.200.

  02 IP-adres in Windows 7
  Open in het configuratiescherm Netwerk en internet / Netwerkcentrum. Onder Actieve verbindingen ziet u de netwerkverbinding die u gebruikt, bijvoorbeeld LAN-verbinding of Draadloze netwerkverbinding, Klik hierop, kies Eigenschappen en vraag de eigenschappen op van Internet protocol versie 4. De optie Automatisch een IP-odres laten toewijzen is actief. Verander dit naar Het volgende IP-odres gebruiken, en geef het gewenste IP-adres op (10.0.0.200 in ons voorbeeld). Het subnetmasker wordt automatisch ingevuld, Voer bij Standaard gateway en Voorkeurs DNS-serverde gegevens in die u van de DHCP-server hebt ontvangen. Laat Alternatieve DNS-server leeg. Bevestig met OK en sluit de schermen af. Activeer eventueel de optie Instellingen tijdens afsluiten valideren om de internetverbinding te controleren. Start uw browser op en controleer of u kunt internetten. Als u de gegevens weer via DHCP-server wilt ontvangen, open dan opnieuw de netwerkinstellingen, Activeer de automatische toewijzing voor zowel IP-adres als DNS-servers.
 • dat ging een aantal malen de mist in… :oops:

  Edit: overigens, bij veel maar niet alle (?) routers kan je ook binnen de router zelf een adres voor een aangeslotenPC of ander apparaat "reserveren"
 • Ik krijg een vreemde foutmelding na het klikken op "Bevestig"

  Failed sending email :: PHP ::

  DEBUG MODE

  Line : 234
  File : emailer.php
 • [quote:e00ae51d5c="Tirm"]dat ging een aantal malen de mist in… :oops:

  Edit: overigens, bij veel maar niet alle (?) routers kan je ook binnen de router zelf een adres voor een aangeslotenPC of ander apparaat "reserveren"[/quote:e00ae51d5c]

  Inderdaad kan je je router gewoon op DHCP laten staan. Mijn Fritzbox kan dat inderdaad ook. Kan je aanvinken dat je PC altijd hetzelfde IP adres krijgt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.