Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Bandbreedte van mijn Fritz!box 7340

Anoniem
rob bogers
8 antwoorden
 • Ik heb sinds kort een NAs aan mijn netwerk "hangen" maar bij het kopieren blijkt de snelheid van het kopieren wat laag, eigenlijk erg laag.

  Nu schijnt het mogelijk te zijn om in het modem een aantal instellingen te wijzigen genaamd
  "BANDWIDTHMANAGMENT" om de bandbreedte te vergroten maar ik zit al even in mijn modemgegevens via de explorer te turen maar kan dit specifieke item niet vinden.

  Weet iemand hoe ik de bandbreedte kan vergroten in het modem?

  Graag advies,

  Rob
 • Als er al bandwidth management in zit, zal dit zijn om de bandbreedte van de lan poorten over NAT (internet) in testellen. Dit staat geheel los van lokaal LAN verkeer over de switch van de router. Als je de switch vermoed, dan zou je een betere switch (unmanaged is voldoende) voor het modem/router kunnen zetten. Let goed op de aansluit waarde van de NAS. Maar als het gigabit betreft, speelt je bekabeling ook een grote rol.
 • De NAS betreft een QNAP 419P II. Maar hoe kan ik die bandbreedte nu vergroten. Wat is het doel van een switch. Ik heb geen idee wat dat is?

  Groet, Rob
 • Is de NAS aangesloten met de originele netwerkkabel of is dit er één van eigen fabrikaat?
 • Er zitten gigabit lan poorten op deze NAS. Die heb je nu hangen aan een 100 Mbit switch. Zonder verdere investering, kan je daar weinig aan wijzigen. In een optimale situatie zouden dus je netwerkkaarten van pc's / laptops gigabit moeten zijn, de bekabeling Cat6 en een gigabit switch die dan weer naar je router gaat. (of een router met gigabit lan poorten en dan vervalt de switch)
 • De NAS is aangesloten via een originele netwerk CAT5 kabel. Nu kan ik het verkeerd begrijpen maar ik heb helemaal geen switch, of bedoel je hier de Fritz!box mee? Mijn netwerkkaart in mij PC is Gigabit, het is een Asus P8/P67 Pro mobo.

  Maar als ik nu een Gigabit switch koop en deze plaats na mijn modem (tenminste dat maak ik op uit een gebruiksaanwijzing van Netgear) dan is mijn modem toch de bottleneck?
 • Nee hoor, de switch zet een directe verbinding op via het mac adres van beiden. Het ip ect komt wel van de fritzbox maar je datastroom met kopieren gaat alleen over de gigabit switch dan.
 • [quote:7269928ac6="rob bogers"]De NAS betreft een QNAP 419P II. Maar hoe kan ik die [b:7269928ac6]bandbreedte nu vergroten[/b:7269928ac6]……..Groet, Rob[/quote:7269928ac6]Ik denk dat je een verkeerd begrip hiervan hebt. Veel modem/routers hebben inderdaad zo'n optie, maar daarmee vergroot je niet de totale bandbreedte maar verdeel je de beschikbare bandbreedte ! Dus…. als je dat doet dan krijg je per pc dus minder bandbreedte toegewezen of je geeft bijvoorbeeld voorrang aan bepaald verkeer (bijv telefonie boven internet). Dat laatste is eigenlijk service management soms ook wel QOS genoemd.
  Een nadeel van QOS vind ik persoonlijk is dat een aantal modems eerst de totale bandbreedte afbakenen (ivm de stabiliteit van de te verdelen bandbreedte) en dan pas gaan verdelen.
  Toen ik nog een 16MBit ADSL snelheid had betekende inschakelen van QOS dat de afbakenng op 10 MBit gezet werd en dan werd de bandbreedte pas verdeeld….. dus ik was meteen al 6 MBit kwijt …. dus dat ging niet werken…..
  Als je nu heel veel gebruikers hebt kan het wel uit, dan kan een iemand niet de volle bandbreedte inpikken (bijv voor torrents) …. let wel: per gebruiker dus wel bijv 10 MBit/ aantal gebruikers als snelheid per gebruiker…

  Voor lokale verdeling van de bandbreedte zie opmerkingen boven over (managed) switchs. Ook daar…. je kunt niet meer bandbreedte maken dan dat er maximaal beshikbaar is…. Dus verdelen betekent dus minder per gebruiker….


  Dus het is afwegen wanneer het nut heeft….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.