Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Toegang tot (beveiligd) WLAN

Anoniem
lion
7 antwoorden
 • Is het mogelijk om een systeem toegang te geven tot een beveiligd WLAN als de netwerknaam bekend is (maar NIET wordt uitgezonden en dus niet "zichtbaar" is) en uiteraard de sleutel eveneens bekend is…?
 • Ja, zou moeten werken. Zou…..
  Praktijk is dat, als de netwerknaam niet wordt uitgezonden, het nog al eens voor problemen zorgt en er toch geen verbinding kan worden gemaakt ook al is de beveiligingscode en netwerknaam ingevoerd die bij dat netwerk hoort..
 • heb hier momenteel niks draadloos, dus kan het niet checken…
  is er niet een optie bij kenmerken van netwerken om wel/niet "verbinding te maken met dit netwerk als het niet uitzendt"…?
 • Hallo,

  Bij mij heb ik geconstateerd dat dit ook afhankelijk is van het modem.
  Bij de speedtouch 780wl kon ik het uitzenden van het ssid blokkeren en toch verbinding maken. Als ik het zelfde doe bij de fritzbox 7340 valt de verbinding weg.

  vr.gr.
 • Je kunt binnen Windows WZC gewoon een draadloos profiel opgeven, juist als de ssid niet wordt uitgezonden. Maar belangrijk is dat je alle gegevens weet. SSID en sleutel is niet voldoende. Ook moet je type beveiliging weten (WPA / WPA2) en het type engryptie (TKIP / AES)
 • Hetgeen jullie melden, komt aardig overeen met mijn eigen waarnemingen:

  Ik moest mijn SSID "zichtbaar" maken om met een laptop verbinding te kunnen maken met mijn router. Toen dat eenmaal in orde was heb ik die SSID broadcast weer disabled en het werkt na diverse keren nog steeds om met die laptop (automatisch) verbinding te maken.

  Ditzelfde later nog eens geprobeerd met een ander systeem, waarbij het opnieuw niet lukte, ondanks correcte invoer van alle noodzakelijke gegevens.
  Nog vreemder: dit systeem betrof een tablet en de persoon in kwestie was (middels een of ander hulptooltje) WEL mijn SSID zien, ondanks dat deze niet werd uitgezonden. Blijkbaar is alles mogelijk…. :?
 • Waarschijnlijk kun je het ssid van je router beter ingeschakeld laten staan. Dit in verband met het gebruikersgemak. Het verbergen van de ssid als beveiliging, stelt niet zoveel voor. Zie daarover de site van computer totaal http://computertotaal.nl/software/21055-beveiligingmythes/3.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.