Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Krijg Zyxel P-2602HW router met VOIP niet aan de praat.

Anoniem
None
12 antwoorden
 • Ik heb Ziggo met Ubee modem en W7.
  Normaal draait mijn Internet als een tierelier.
  Als ik er een router op aansluit, dan kom ik niet meer het internet op.
  Nu wil ik een Zyxel P-2602HW router met VOIP en draadloos installeren, maar kom ik weer geen stap verder. De lichtjes op de router branden wel, maar weinig internet.
  Bij ''verbinding instellen" wordt er naar een gebruikersnaam en wachtwoord gevraagd, maar die heb ik ook niet nodig als mijn PC rechtsstreeks in het Ubee modem gaat. Ook kan ik de router niet aanspreken via mijn browser.
  Kan het zijn dat de ingang van de Zyxel ''DSL" niet correspondeert met mijn breedbandverbinding? Of wellicht iets anders?
  Groet
 • Er zijn meerdere types D1 etc van dit type, de meesten zijn ADSL modems, geen pure routers only…
 • Tja, het is een beetje een allesding: 1 DSL-aansluiting, 4 aansluitingen voor PC's (dus router) , 2 X tel met VOIP en een antenne erop voor draadloos.
  De volledige aanduiding is P-2602/HWL-D3A.
  Ik heb zo mijn twijfels over die aansluiting van het Ubee modem naar de Zyxel: Is de (snelle) kabelaansluiting van Ziggo wel compatibel met de DSL aansluiting van de Zyxel. Of maakt dat niet uit?
  Ik had de Ubee wel over willen slaan om te kijken wat dat doet, maar die heeft een ronde stekker als ingang en de Zyxel zo'n internetstekker.
  Groet
 • Even Ziggo Ubee modem in het Googlevakje geeft o.a. deze url
  http://www.vandersmitte.eu/2010/02/02/nieuw-ziggo-modem-ubee-evm-3200
  waarin o.a. het volgende valt te lezen:
  [quote:06051a9fb8]De Ubee 3200EVM heeft inderdaad GEEN draadloos internet en is dus alleen Modem. De EVW3200 heeft dit wel, vandaar de W van WiFi op het einde.[/quote:06051a9fb8]

  Als je een "EVM" hebt, dan Ubee naar Wan-poort Zyxel, alles uit dwz stroom eraf, 30 sec wachten, modem aanzetten en wachten tot ie volledig is opgestart, dan Zyxel aanzetten en wachten tot ie volledig is opgestart, dan PC aanzetten.

  Als je een "EVW" hebt, dan heb je een modem-router en dan krijg je te maken met het twee routers verhaal. Zie hiervoor op b.s. het verhaal van webmaster woensdag, 22 februari 2012 bij 11:21 aan Beste Roel
 • De UBEE is een EVM3200.
  Dus als gezegd alle stroom eraf etc….
  Resultaat hetzelfde.
  Eerst krijg ik de melding: Verbinding maken met WAN Miniport (PPPOE).
  Dat duurt een tijdje. Dan krijg ik de melding: Fout 651. De modem of ander verbindingsapparaat heeft een fout gerapporteerd…..
 • Hallo,

  Kijk hier eens of je ermee verder komt.

  http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1456631#35990937

  http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1352105

  vr.gr.
 • De Zyxel P-2602HW is een (a)dsl modem/router. Dit gaat NIET samen werken met je Ziggo modem!
 • Waar heb ik dat eerder gelezen… (ik heb er zelf ook een, het leek me bijna uitgesloten dat met een anders ub naam het ineens geen ADSL modem zou zijn…, de typeverschillen hebben oa te maken met normaal analoog en ISDN en al dan niet wifi en multi-pc of single pc, dus dan maar een LAN-uitgang)
 • Een LAN poort oplossing (dus als switch instellen) heeft die ook niets aan. Zijn Voip gaat het dan niet doen. Afgezien het feit dat zijn ziggo modem als modem draait en geen NAT (router) draait
 • Neen, idd gaat nooit lukken….
  alternatief iets als oz een voorbeeld:
  http://www.callvoip.nl/product_info.php?products_id=28

  of een pure ATA
  http://www.voipshop.nl/products/voip-adapter-ata/
  of
  http://www.tcshop.nl/technotes/voip-spa3000_voipbuster.pdf
  ik heb beiden gehad.
 • Ik leer elke keer wat bij. Ik ga toch even experimenteren omdat ik een oud Sitecom routertje DC202 heb en ook die Zyxel voor 4.5 Euro bij de kringloop.
  Even de eigen neus stoten omdat dat nou eenmaal leuk is en dan voor het juiste gaan. Oja, ik had eerst ook nog een Philips Dect 121 VOIP telefoon, maar die stopte ermee met de overschakeling op windows 7 vanwege geen drivers. Zo blijven we wel bezig….
  Bedankt zover en gegroet.
 • Een draadloze Lynksys kost ca 29.95….. dus nog effe door experimenteren en je hebt het bedrag al uitgegeven en nog geen draadloze router…
  Gericht naar een ATA (Voip adapter) zoeken kost hier waarschijnlijk max rond de 25 euro… en nieuw het dubbele.
  http://kopen.marktplaats.nl/search.php?tab_adcount=0&ds=to%3A1%3Bdi%3A%3Blt%3Azip%3Bsfds%3A1%3Bpt%3A0%3Bmp%3Anumeric%3Blx%3A188447%3Bly%3A440021%3Bkw%3Avoip%2520adap%3Bosi%3A2&srt=dd&u=&g=&f=&pp=&ts_category_default=&pts=&t=&p=1&stop_force_description_search=&s=&show_thumbnails=1&show_summary=1&from_searchbox_advanced=1&q=voip+adapter&g=nol1&qsf=0&postcode=6845hv&distance=&search.x=0&search.y=0

  Een router met VOIP kost rond de 100 euro… of 2e hands ook minder…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.