Vraag & Antwoord

Anders (internet)

FireFox (voorkeur ) maar ook bestanden MS-InternetExplorer

Anoniem
gast1234
4 antwoorden
 • Hallo,

  Op mijn pc is FireFox geïnstalleerd, en is de voorkeurs-browser.
  Met CCleaner maak ik de boel regelmatig schoon en dan staan er telkens bestanden van MS-InternetExplorer in het lijstje.

  Is er iets aan te doen zodat die niet meer ontstaan?

  >>>>>>>>>> is er ECHT niemand met een antwoord ???? :(
 • CCleaner zal dit altijd aangeven aangezien IE geïnstalleerd is. Normaalgesproken zouden deze bestanden 0KB groot zijn omdat ze niet bestaan. Enkel de map bestaat.
 • Hallo playermijp,

  Deels snap ik dat verhaal…….echter:

  Ik heb IE ook als eens verwijderd, en dan staat die er later toch weer op …. blijkbaar wordt die door WINDOWS stiekem telkens geïnstalleerd? EN gebruikt !!

  En het betreft niet alleen een map van een paar bytes, dat verschild van een (ongeveer) 50 bytes tot meer dan 1Mb

  Dus…. mijn conclusie: IE heeft niet alleen een "dode" niet gebruikte map, maar er wordt ook in gewerkt…. door IE / WIN.

  vraag dus: is dat proces te stoppen of te blokkeren?
 • Ik neem aan dat het vooral gaat over de map Tijdelijke Internetbestanden van Internet Explorer, die je ziet staan, nadat je CCleaner de opdracht hebt gegeven tot Analyseren?
  Die opdracht heb ik zojuist ook even gegeven aan CCleaner. Daarna nog [u:ed548069c6]niet[/u:ed548069c6] klikken op de knop Schoonmaken in CCleaner.

  In plaats daarvan dubbelklik je op die regel 'Tijdelijke Internetbestanden van Internet Explorer'. Dan zie je dat het gaat om de volgende map: C\Users\jouw gebruikersnaam\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5, waarin weer verschillende mappen kunnen zitten.
  Klik met de rechter muisknop op een van die bestanden en kies 'Open de bijbehorende map'.
  Nadat die map geopend is, zul je zien dat het voornamelijk plaatjes zijn (type .jpg). Waar komen die plaatjes vandaan? Bij mij zijn het vooral afbeeldingen uit e-mails die ik heb gekregen. Dat kunnen plaatjes zijn in nieuwsbrieven of mails van Facebook of Hyves. Noem maar op.
  Als e-mailprogramma gebruik ik Windows Live Mail (WLM). Het blijkt dus dat WLM zijn tijdelijke bestanden gewoon opslaat in de map van Internet Explorer. En misschien zijn er wel meer programma's die van die map gebruik maken. Kortom, je kunt het volgens mij niet voorkomen. En het is ook geen ramp. Laat CCleaner af en toe gewoon de rommel opruimen.

  Voor de volledigheid: Ik gebruik Internet Explorer hoogst zelden; eigenlijk alleen maar voor Windows update.
  Mijn standaard browser is Google Chrome. En toch wordt de map Tijdelijke bestanden van Internet Explorer steeds weer gevuld. Bij mij komt dat dus door mijn e-mailprogramma.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord