Vraag & Antwoord

Anders (internet)

kopen op internet

Anoniem
DJ79
4 antwoorden
 • Ik werd benaderd door een verkoper via email, die mij een schilderij aanbood van mijn grootvader. Ik wilde graag kopen en maakte dit kenbaar. Verkoper wist echter niet wat de waarde is en wilde zich informeren. Dit duurde wel erg lang en uiteindelijk deed ik een bod. Verkoper liet me via email weten met het bod in te stemmen. Vervolgens vroeg ik bankgegevens, zodat ik het overeengekomen bedrag zou kunnen betalen. Ik hoorde niets meer en schreef vervolgens weer, dat ik een bankrekeningnummer nodig heb om te kunnen betalen. Er wordt in het geheel niet meer gereageerd.
  De email wisseling heb ik bewaard. Mijn eerste vraag is, welke rechten heb ik middels deze email wisseling. Is het IP adres van verkoper te achterhalen en zodoende het adres ? Ik weet niet, wat ik hiervan moet denken…………
 • Ik denk, geen zuivere koffie.. Maar ik kan haast niet geloven dat je "blind" bied op zo'n schilderij en dan ook nog eens geld zou willen overmaken zonder het gezien te hebben en op echtheid gecontroleerd hebbende ….

  Heeft het emotionele waarde en daar lijkt het op, maak dan een afspraak voor een bezichtiging. Krijg je verder geen reactie, weet je toch genoeg? lijkt mij..

  en rechten? op basis van wat je gemeld hebt, wellicht .. maar raadpleeg daar een jurist voor. Maar zonder personalia van de verkopende partij, geen kans. IP adressen terugleiden is alleen voorbehouden aan de overheid.
 • Ik kan me voorstellen, dat je denkt, dat het geen zuivere koffie is. Toch is het anders. Het betreffende schilderij werd twintig jaar geleden al aan mijn moeder aangeboden, toen door de ouders van deze verkoper. Zelf verzamel ik ook al veertig jaar en herken elke penseelstreek van deze schilder en de signatuur. Er is geen twijfel, het werk is echt.
  Ik denk, dat je gelijk hebt, dat ik een jurist moet raadplegen.
 • Misschien staan hier tips
  http://www.opgelichtopinternet.nl/

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.