Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Internet heel traag.

Anoniem
derkdejong
1 antwoord
 • Hallo allemaal,

  Sinds een aantal weken is mijn internet supertraag geworden. Ik heb niks bijzonders gedaan, opeens ging ook mijn download/upload snelheid met x3 naar beneden. Mijn internet is niet normaal traag, het duurt gewoon 3minuten om een filmpje van youtube te bufferen van 1 min lang. Ik doe zelf ook graag gamen, waar ik normaal 48 ping heb, kom ik nu op 600 uit, en soms 999 ( het maximale)

  Soms is mijn internet wel even goed,maar dit is maar voor een korte tijd. Ik doe tegenwoordig regelmatig speedtest, dan zie ik soms gewoon dat ik op 1250ping uit kom in plaats van 36, wat ik nu nog maar zelden heb.

  Ik heb een aantal dingen gedaan:
  1:Alle PC's hier in het huis scannen op virussen, best een hoop gevonden en verwijderd,maar geen resultaat.
  2: Andere router aansluiten.
  3: Alle PC's loskoppelen van de router en alleen deze PC op het internet aansluiten via de router.
  4: De internetkabel die normaal in de router gaat, rechtstreeks in mijn PC stoppen ( Alle andere PC's zijn nu afgesloten.
  5: Router+modum een tijdje eruit gehad.

  Dit werkt dus allemaal niet, wat ik ook doe, mijn internet blijft traag, ik heb trouwens ADSL-UPC.
  Ik zou eventueel naar de provider kunnen bellen, maar bij dit soort problemen krijg je dan toch vaak te horen dat het aan jezelf ligt. Ik heb eerst gedacht aan een storing, maar nu gaat het wel heel lang duren voor een storing.

  Het is ook niet mijn PC , want deze is pas een paar maanden oud. Ook de rest van de mensen in het huis hebben last van traag internet.

  Even op een rijtje wat ik graag zou willen weten;
  Waarom is mijn internet zo traag?
  Waarom is mijn download/upload snelheid zo hard naar beneden gegaan?

  Hoop dat iemand me kan helpen of een idee heeft,

  PS: Ik heb zojuist vernomen dat het evt ook aan mijn modem zou kunnen liggen. Dit modem gebruik ik ongeveer al 5jaar. En nu vertelde iemand mij dat het daar ook aan zou kunnen liggen, omdat deze ook iets te maken heeft met de download snelheid en verbinding uitzenden, of klopt dit niet?

  Ik woon wel buiten het dorp, hierdoor is je internet altijd iets trager, maar zo erg als nu heb ik het nog nooit meegemaakt..


  Bedankt alvast.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.