Vraag & Antwoord

Anders (internet)

㔔 Wat is dit?

Anoniem
ldej24
19 antwoorden
 • Regelmatig zie ik dit blokje met een cijfer erin, 㔔 .
  Heeft het een naam?

  Heeft het een betekenis, en zo ja, hoe kan ik daar dan achter komen?
 • Meestal is dat een unicode letter, die niet goed door het systeem of het gebruikte font kan worden weergegeven. Ik zie bij dit teken trouwen wel iets, lijkt wel een oosters karakter of zo.
 • [quote:2d86f392e7="gerben"]Meestal is dat een unicode letter, die niet goed door het systeem of het gebruikte font kan worden weergegeven. Ik zie bij dit teken trouwen wel iets, lijkt wel een oosters karakter of zo.[/quote:2d86f392e7]

  De mogelijkheid dat het een Chinees karakter voorstelt is groot.
  Hoe het juiste font hier voor vinden?
  Indien het inderdaad een Chinees karakter is, weet ik welke fonts daarvoor gebruikt worden.
  Maar, kan ik ergens in Firefox en/of IE instellen dat dit dan ook weergegeven wordt?
 • Ik heb hier gewoon firefox op windows 7, geen aparte fonts geïnstalleerd. Mogelijk alleen anders is dat ik hier beide in het Engels (US) heb? Ik heb met firefox ook weinig moeite met chinese sites. Kan er wel niks van lezen, maar de tekens zien er iig erg chinees uit. Wat doet deze site bij jou?

  http://www.baidu.com/
 • Normaliter heb ik geen probleem met karakters (tenminste, om ze op het scherm te krijgen). Ook nu niet. met de baidu site.

  Maar op deze site wel, http://en.wiktionary.org/wiki/%E3%94%94.
  Daar staat zo'n Unicode ding, maar daar moet natuurlijk een karakter staan.

  En hier staan er een heleboel.
  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Unicode_radicals
  Terwijl op de afbeelding daarnaast de karakters wel staan.

  Ook de aanklikbare PDF bestanden zijn normaal. Alhoewel die wel op een rare manier gekanteld zijn. 90 graden naar boven en spiegelbeeld.
 • Ook in die twee links is bij alles ok. Moet toch iets anders zijn dus. Hoe heb jij de character encoding ingesteld in firefox? Ik hier op Western (ISO-8859-15).
 • [quote:9824f90459="gerben"]Ook in die twee links is bij alles ok. Moet toch iets anders zijn dus. Hoe heb jij de character encoding ingesteld in firefox? Ik hier op Western (ISO-8859-15).[/quote:9824f90459]

  Ik heb zowel Western (ISO-8859-15) als Unicode (UTF-8). Beide werken niet. Ook nog IE8 gecheckt. Ook daar werkt het niet.

  Ook nog gecheckt op twee andere computers.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Stroke_(CJKV_character)#Basic_strokes
  Op een andere wiki pagina geen probleem.

  Interessant fenomeen.
 • Ik heb zo direct geen andere ideeën. Een verschil met jou is dat ik een Engelse windows gebruik. Betwijfel of dat het probleem is, maar je zou eens kunnen kijken naar een language pack.
 • [quote:39a07671ea="gerben"]Ik heb zo direct geen andere ideeën. Een verschil met jou is dat ik een Engelse windows gebruik. Betwijfel of dat het probleem is, maar je zou eens kunnen kijken naar een language pack.[/quote:39a07671ea]
  Ik gebruik de Engelse WindowsXP Pro.
  Een vriendin gebruikt Vista of 7 en heeft geen probleem.
  Maar, … kan toch niet aan XP liggen, zou ik zo zeggen. Miljoenen Chinezen hebben XP gebruikt, of gebruiken het nog steeds.
  Ook zijn bepaalde karakters in mijn WIndows office niet te lezen, die in een Office Vista versie geschreven zijn.
 • In internet exporer kun je wel language packs installeren via window update. Welicht helpt dat nog iets.

  Een chinese windows xp heeft mogelijk ook problemen met het weergeven van andere talen, bijvoorbeeld arabisch of russisch.
 • [quote:008dc74c4e="gerben"]In internet exporer kun je wel language packs installeren via window update. Welicht helpt dat nog iets.
  [/quote:008dc74c4e]

  Ik heb gezocht naar de mogelijkheid van een update voor een language Packs. Microsoft laat weten "Chinese Simplified Available only to certain customers". En dit terwijl ik altijd alle updates netjes de mogelijkheid heb gegeven om zich te nestelen op mijn machine.
  [Hidden Persuader om Vista of 7 te kopen?]

  Probleem lijkt te schuilen in het OS, niet in de internet bowser. Firefox geeft hetzelfde resultaat.

  Uit nieuwsgierigheid, zou een ander OS, bv Ubuntu, ook hetzelfde probleem geven?
 • Ik betwijfel het, maar dat zou je met een ubuntu livecd eenvoudig kunnen nagaan.

  Volledige language packs kun je niet zomaar gebruiken in consumentenversies van XP. Dat werkt alleen in bepaalde corporate versies. Vista en 7 zijn wat flexiebeler, maar hebben ook beperkingen. Ik bedoelde eigenlijk de language packs voor internet explorer.
 • [quote:5422c530bc="gerben"]
  Volledige language packs kun je niet zomaar gebruiken in consumentenversies van XP. Dat werkt alleen in bepaalde corporate versies. [/quote:5422c530bc]

  Ik kreeg een tip voor een "allesomvattend" font voor karakters: BabelStoneHan.ttf.
  Gedownload en in de Fonts-folder van Windows geplaatst. Het verschijnt echter niet als een mogelijke keuze van Character Encoding.
 • Dat kan ook niet. Mogelijk kun je het font instellen als standaard in firefox of internet explorer. Maar dat helpt ook alleen, als er geen andere fonts gespecificeerd zijn in webpagina's.
 • [quote:8fee3b318c="gerben"]Dat kan ook niet. Mogelijk kun je het font instellen als standaard in firefox of internet explorer. Maar dat helpt ook alleen, als er geen andere fonts gespecificeerd zijn in webpagina's.[/quote:8fee3b318c]

  Vergeef mij mijn onbenul in zake instellen, maar waar/hoe kan ik een font instellen als standaard in Firefox en/of Internet?
  En .. hoe kan ik nagaan of er andere fonts gespecificeerd zijn in webpagina's?
 • In firefox (engels) staat dat onder options, content, default font.

  Fonts kunnen gespecificeerd zijn in een font tag of in een style sheet. Je kunt dat ook wel weer forceren in firefox, maar dan kan het zijn dat een pagina er raar uit gaat zien.
 • Gezien het feit dat noch een browser, noch MS Word het font kan vinden, terwijl het zich wel in de WINDOWS/Fonts folder bevindt, vraag ik mij (hier hardop) af of dat te maken kan hebben met de manier waarop de registersleutels zijn geformuleerd/gedefinieerd.
  En zo ja, hoe er achter te komen hoe deze sleutel(s) eventueel aan te passen?
 • Had je op de site van Microsoft Article ID: 314960 al gecheckt? Of check HowtTo Geek. Voor XP scrol je een flink stuk omlaag.
 • [quote:9a7f077ac9="jolo"]Had je op de site van Microsoft Article ID: 314960 al gecheckt? Of check HowtTo Geek. Voor XP scrol je een flink stuk omlaag.[/quote:9a7f077ac9]

  Neen, niet gevonden. Ik heb simpelweg een font gekopieerd naar de Fonts map, en twee Windows fonts met een .exe programma zichzelf laten installeren in die folder.
  Ik ga dit uitproberen. In eerste instantie klinkt het bemoedigend. Mijn dank.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.