Vraag & Antwoord

Anders (internet)

niet draadloos internet instellen

Anoniem
iemand85
12 antwoorden
 • hallo,
  ik ben net verhuisd, was nog met een ander issue bezig binnen dit forum, maar ik heb nu geen internet thuis meer, en dat wil ik graag eerst oplossen, dus vandaar een nieuwe post.

  in mijn nieuwe woning zit een modem devolo dlan200 AV pro2
  met een kabel er aan, ik zie dat er ook een draadloos netwerk is, maar volgens mij is het bedoeling de kabel te gebruiken.

  ik heb nu de wlan uitgeschakeld, vond binnen vista (dat gebruik ik) binnen apparaat beheer de optie: nieuw aparaat toevoegen, toen ik met de rechter muisknop op de oude modem klikte volgens mij, maar hij vond niks, moet ik nog ergens anders instellen dat ik nu met draad wil, oid?

  verder weet ik niet: wat wij hebben kan van alles zijn toch: isdn, inbelverbinding? als ik mijn huisbaas bel is het wel handig dat ik zelf e.e.a. geprobeerd en uitgezocht heb, vandaar,
  thanx
 • Mijn inziens hoef je helemaal niks opnieuw in te stellen.
  Je moet de kabel vanaf de Devolo gewoon in de ettenetkabelpoort van jouw notebook steken en dan even geduld te hebben eer Windows de aansluiting herkent en jij internet hebt.
  De internetverbinding loopt dus via het electriciteitsnet!
 • dat deed ik, maar hij deed niets, kan het niet zijn dat ik ergens ingesteld heb dat ik draadloos gebruik?
 • Start je notebook dan opnieuw op met de kabel aangesloten.
  En het controle lampje van de Devolo, staat dat aan of uit?
 • ik ga thuis kijken, ik zag lampjes branden, vast ter info: ik moest de schakelaar op coax zetten,
 • ik zie twee lampjes: power, deze brand
  dlan, deze knippert, nogmaals, ik ga er van uit dat de monteur/huisbaas iets moet doen, maar ik vraag dit voor de zekerheid, omdat het wel stom is als ik aan het klagen ben dat het niet werkt, terwijl ik iets anders moet doen, het aan mijn firewall of wat dan ook licht,
 • zit er überhaupt een abonnement op dat kastje?
 • Zoals gesteld denk ik dat de kans redelijk is dat het probleem niet bij mijn computer licht, maar aan de andere kant van het kastje, maar heb ik hier een post geplaatst omdat ik graag informatie wilde:

  *klopt het dat er iets mis is aan de andere kant van het kastje?
  * zo nee: zou het kunnen liggen aan de instellingen
  * wat voor soort verbinding zou ik kunnen hebben ISDN, inbel, of wat dan ook? zadat ik e.e.a. begrijp als ik een monteur over de vloer heb,
 • Wij kunnen niet zeggen wat er mis is, als je ons niet meer info geeft. Het feit dat het niet werkt kan aan 100 verschillende factoren liggen, dus probeer eerst eens wat de andere forumleden vragen.
  Heb je bijvoorbeeld geen cd-rom bij je adapter gekregen om een beveiliging te configureren of iets dergelijks?
 • Mijns inziens heb ik alles beantwoord wat gevraagd werd, ik heb geen losse adapter, er hangt een kastje aan de muur, de devolo, en er komt een draad uit, meer weet ik niet, daarom deze posts.

  ik zie nu dat ik vergeten ben te vermelden dat het om een latitude d820 gaat,

  sorry als ik iets vergeten ben op te nemen

  Nou zie ik bij de gebruiksaanwijzing van Devolo dat er devolo software is, maar hoe kan ik die instaleren als ik geen internet heb? en er zou een cd bij moeten zitten? die heb ik niet van mijn huisbaas gekregen. Mijn huisbaas beweert dat het aan de instellingen van mijn computer ligt (maar mijn huisbaas heeft niet zo'n goede naam, dus dat zegt nog niet alles)
 • internet doet het!,
  toch bedankt voor de hulp
 • Had de huisbaas toch gelijk…. :oops:

  Maar: wat was het nu (voor anderen een tip in de toekomst)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.