Vraag & Antwoord

Anders (internet)

XP kan router niet benaderen

Anoniem
AageM
6 antwoorden
 • Beste fora gangers,

  Het volgende probleem ben ik tegengekomen en weet ook niet hoe op te lossen. Het betreft een oud beestje, uitgerust met twee netwerk kaarten en een standaard netwerk aansluiting op het mobo. Waarom drie weet ik niet maar het zit erop.

  De netwerkconfiguratie is als volgt: Van de router gaat er één UTP naar een switch, aan die switch zit de betreffende computer en nog een andere.

  Het probleem is: de computer herkent wel het netwerk en ziet ook de andere computer maar er is geen internet verbinding. Ook is het niet mogelijk om de router via de browser te benaderen. De andere computer daarentegen kan wel in het configuratiescherm van de router komen. IP adres klopt allemaal. Heb het zowel statisch als dynamisch geprobeerd.

  Conclusie: De switch, netwerkkabels en de netwerkkaarten werken naar behoren. Weet eigenlijk niet goed waar nu te zoeken, het lijkt een software instelling..

  Wie o wie heeft enig idee? In elk geval alvast heel erg bedankt voor het meedenken en de hulp.

  -edit- :De gebruiker kon een dag eerder wel internetten. Na de computer 's nachts afgesloten te hebben kon er de volgende dag geen verbinding met het internet gemaakt worden.
 • Zet om te beginnen, de twee niet gebruikte netwerkkaarten eens uit, via apparaat beheer. Geef daarna hier eens de output van ipconfig /all van de dan nog gebruikte netwerkkaart ingesteld op dynamisch.
  ps: geen internet pagina's wil nog niet zeggen geen ip/gateway en dns maar we beginnen bij het begin..
 • Oké mooi, dat moet wel lukken. morgen ga ik er weer langs en zal dan gelijk een update posten.
 • Oké de twee netwerk kaarten zijn uitgeschakeld. Alleen de netwerk aansluiting aan het mobo staat aan en is aangesloten. Hier is de output voor ipconfig gevolgd door ipconfig /renew [url=http://nl.picturepush.com/public/9111307][img=http://www4.picturepush.com/photo/a/9111307/img/9111307.jpg][/url] Hier is de output voor ipconfig /all [url=http://nl.picturepush.com/public/9111335][img=http://www2.picturepush.com/photo/a/9111335/640/9111335.jpg][/url]
 • http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;nl-NL;811259
  Zou winsock nog werken?
 • Output van ipconfig lijkt in orde.
  Zet nu eens IE terug naar default. Extra, internetopties, (tap) geavanceerd, opnieuw instellen.

  Maakt dat nog geen verschil, schakel dan je software firewall eens uit en test weer.

  Helpt dat nog niet, probeer het met winsock fix (even op een andere pc downloaden en dan op een usb stick)
  http://www.winsockfix.nl/

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.