Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Maakt Google Chrome ongewenste hyperlinks aan?

Anoniem
Jank
3 antwoorden
 • Omdat er problemen waren met IE8, welke ik in combinatie met Win XP gebruik, eind deze week overgestapt op Chrome.
  Toeval of niet, opeens zaten er op websites/forums in diverse berichten onderstrepingen onder willekeurige woorden, die een hyperlink bleken te zijn, naar vooral Ipad. Heb Mbam volledige scan gedraaid en die heeft het nodige kwaadaardige eruit gevist. Maar daarmee mijn probleem niet verholpen.
  Frappant, Chrome vandaag verwijderd en gebruik weer IE8 met gedicht lek en vooralsnog geen hyperlinks meer te ontdekken.

  Of heb ik een instelling in Chrome veranderd, dan wel over het hoofd gezien?
 • Met die "onderstrepingen onder willekeurige woorden, die een hyperlink bleken te zijn, naar vooral Ipad" bedoel je waarschijnlijk het beruchte verschijnsel 'text enhance'.
  Text enhance werd bij jou veroorzaakt door een of meer extensies in Google Chrome. Je loopt ze meestal op door software te installeren en dan eventjes niet goed op te letten, maar snel op OK… OK te klikken.
  Kies bij de installatie van software, indien mogelijk, altijd voor de geavanceerde installatie (of woorden van die strekking) en niet voor de standaard installatie.
  Bij de geavanceerde installatie krijg je (meestal) te zien of geprobeerd wordt extra software mee te installeren die jij helemaal niet op je pc wilt hebben.

  Je hebt Google Chrome er nu af gegooid. Wanneer je dat nog niet gedaan had, dan had je kunnen klikken op de knop 'Google Chrome aanpassen en beheren' (dat is het pictogram rechtsboven; het ziet eruit als 3 horizontale streepjes boven elkaar); daarna op Extra en dan op Extensies. Waarschijnlijk had je dan bij die extensies een ongewenst exemplaar gezien. Text enhance kan veroorzaakt worden door een van de volgende extensies: Social Facebook; Codec-V; de dislike button voor facebook; Giant Savings; I want this. Maar er zijn er nog wel meer.
  Op die plek had je die ongewenste extensies kunnen uitschakelen. Wanneer je niet weet welke extensie de oorzaak is van Text enhance, dan schakel je ze eerst allemaal uit. Daarna schakel je ze een voor een weer in en controleer je steeds of Text enhance zich weer voordoet. Dan heb je de boosdoener te pakken.

  Jij hebt nu Google Chrome in zijn geheel verwijderd en daarmee waarschijnlijk ook meteen die extensie.
 • Dank voor je antwoord. Weer wijzer geworden. :o

  Na verwijdering van Google Chrome probleem opgelost. Blijf vooralsnog lekker op IE8, wat anderen er ook van vinden. Bij mij draait het verder probleemloos.

  Wat installeren betreft, doe ik doorgaans, zo niet altijd, geavanceerd, juist om ongewenste werkbalken te vermijden.
  Maar zal toch wat beter opletten in de toekomst. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.