Vraag & Antwoord

Anders (internet)

totaal geen netwerk te krijgen.

Anoniem
None
7 antwoorden
  • Op een Lenovo Thinkpad T61 heb ik opnieuw windows XP ge"installeert, met SP2.
    Ik probeer deze nu aan te sluiten op mijn thuisnetwerk (Apple Extreme en modem), waarop ook mijn desktop en laptop draaien. Die doen het prima, ook het draadloosnetwerk doet het.
    Ik volg netjes de wizzards uit XP, maar al wat er komt is geen LAN verbinding.
    Ga ik naar Opdrachtprompt C:\> en doe ipconfig /all dan krijg ik alleen als antwoord Windows IP-confuguratie.
    Het routeradres 10.0.1.4 ( volgens mijn Mac instellingen) invoeren in IE geeft ook geen enkel resultaat. Tuurlijk heb in een goede kabel en goede contacten (gecontroleerd met oude XP laptop die wel een goede verbinding met het netwerk heeft).
    Geprobeerd met instellingen en bestanden overzetten van de oude XP laptop de juiste instellingen op de Lenovo te krijgen, maar dat werkte evenmin.
    Na een dag lang klooien hoop ik op een suggestie van jullie!
  • kijk eens in apparaatbeheer of alle netwerk drivers bkend zijn, en anders even bij lenovo http://support.lenovo.com/en_NL/downloads/default.page?selector=expand de juiste drivers ophalen en installeren
  • Staat zero wireless configuratie in services aan?
    Services: via R-muis mijn computer -> beheren
    en dan daar services en toepassingen
    en dan services
    Bij onderaan staat ie.
    Aanzetten!

    En maak het netwerk icoon zichtbaar in de taakbalk, das wel handig (bij netwerkinstellingen van de draadloos dit aanvinken).
  • Netwerkkabel zelf in elkaar gezet of kant-en-klaar in de winkel gekocht?
  • 4. De netkabel is een gekocht exemplaar, werkt prima, en ook met die van de desktop doet de lenovo niks. >> daar kan het niet aan liggen
    3. aangevinkt dat het icoon zichtbaar moet zijn in de taakbalk maar er verschijnt niks. Als ik dezelfde kabel in een oude HP laptop steek met XP dan zie ik wel het icoon, en is er normale netwerk verbinding. >> het thuisnetwerk functioneert normaal.
    2.De wireless configuratie staat aan(wireless zero configuratie in computerbeheer/services) staat op gestart/automatisch/lokaal systeem, het schakelaartje staat goed. Het lampje van de wireless doet 't ook niet. In Bios staat er bij Wireless wel iets op Enabled.
    1.Bij computerbeheer:Hij ziet een Netwerkadapter /1394-netwerkkaart. Bij overige apparaten staan allemaal vraagtekens/uitroeptekens, bij Ethernet-controller en Netwerkcontroller ook. Mis ik dan de drivers?
  • [quote:501285f2e1="ejct"]
    1.Bij computerbeheer:Hij ziet een Netwerkadapter /1394-netwerkkaart. Bij overige apparaten staan allemaal vraagtekens/uitroeptekens, bij Ethernet-controller en Netwerkcontroller ook. Mis ik dan de drivers?[/quote:501285f2e1]Chipset en/of drivers dus blijkbaar niet ok. Dus naar de fabrikant en in orde maken lijkt me eerst maar….
  • dank zij jullie adviezen heb ik nu wel internet verbinding. Een netwerkdriver gedownload bij Lenovo en ik heb nu contact. Nu eerst de rest updaten… bedankt heel erg allemaal. Mocht ik verder problemen tegenkomen na updaten Windows XP en BiOS/hardware dan doe ik graag weer een beroep op jullie.
    Evert J@n

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.