Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Thomson Speedtouch: ST510 / ST780WL / TG784

Anoniem
peterkramer
5 antwoorden
 • De Speedtouch ST780WL: met ADSL2+ modem, ingebouwde router en draadloos (WiFi) is nagenoeg gelijk aan de TG784. Draadloos is bij deze modems: b/g en bedraad 10/100 Mbps.

  Ik wil nu hogere snelheden bedraad en draadloos in en rondom het huis.
  Niet voor internet toegang, maar voor onderlinge communicatie tussen lokaal aangesloten/verbonden apparatuur.

  De meest simpele optie is om een ADSL2+ modem+router in één aan te schaffen met een extra WAN aansluiting voor het geval je naar de kabel overgaat.

  Ik wil geen jaar vast zitten aan XS4ALL ADSL ONLY contract en ook geen ADSL2+ modem aanschaffen.

  De keuze is tijdelijk het ADSL2+ modemdeel van de oude ST780WL/TG784 te gebruiken. Achter het modemdeel dan een snelle router aansluiten, met gelijktijdig dual band WiFi, WAN aansluiting (voor kabel of glasvezel).

  Kan ik de ST780WL / TG784 (hetzelfde modem in ander jasje, dezelfde leverancier) zo configureren, dat alleen het ADSL2+ modem gedeelte gebruikt wordt en dat op slechts 1 van de 4 ethernet poorten een router wordt aangesloten?

  Hoe doe je dat ?

  G
 • Google maar even op ST780WL bridge mode
  Zover ik het nu even snel kan zien, kun je niet puur bridgen (dus als modem gebruiken) maar mogelijk bereik je je doel door de NAT functie uit te zetten.
  Bij de 510 was dit nog wel goed te doen (maar daar heb je niks aan natuurlijk :-)
 • het is nog maar de vraag of je snelheid beperkt wordt door jouw apparatuur en gewoon niet hoger "uit de muur komt"…
 • De ST510 heb ik eerder gebruikt en daarmee heb ik gedaan wat ik nu ook wil.
  Echter de ST510 had slechts één aansluiting, dus was het gemakkelijk om met een router er achter het thuisnetwerk aan te sluiten.

  Met CLI (Command Line Interface), is de switch / router functie te elimineren, en er een ADSL2+ modem met één werken ethernet poort, net als bij de ST510 van te maken.

  De keuze PPPoE of PPPoA is er niet, het moet PPPoA zijn. (ISP)

  Een andere optie is een Draytek Vigor 120 te gebruiken en daaraan een router te koppelen.
 • Optie om IP adres aan een ethernet poort te koppelen werkt. Als je echter een router aansluit die veel verkeer afhandelt, dan is de belasting voor het ADSL2+ modem te groot. Het is een software aanpassing, en die kost power van de chip in het ADSL2+ modem.

  Bridgen kan met deze ADSL2+ modem/router. Als je dat doet, worden ethernet poort 2, 3 en 4 "disabled". Ethernet poort 1 is "enabled" en daar sluit je de router met hogere bedrade en draadloze snelheid voor lokaal verkeer op aan. De ADSL2+ router heeft daar geen last van.

  De ISP biedt echter PPPoA aan. De hamvraag is of dat correct op ethernet poort 1 wordt afgehandeld, als je daar een router (via de WAN poort) mee koppelt. De ISP levert geen PPPoE op deze internet aansluiting.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.