Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Internet in twee panden!!

Anoniem
gerben
4 antwoorden
 • Hallo.

  Ik heb internet in mijn loods en wil deze ook in mijn woonhuis.
  Ik heb een experiabox van Kpn. Mijn ISRA punt zit in de loods.
  Nu wil ik vanaf mijn ISRA punt naar mijn computer in de loods 4 stuks in totaal een kabel leggen. Dat is geen probleem met vier aansluitingen.
  Maar nu wil ik in het woonhuis ook nog eens 2 vaste aansluitingen en een reapeater voor Wifi. Kan ik hiervoor 2 keer een switch gebruiken?
  1 in de loods en 1 in het huis? Ik wil namelijk geen drie kabels naar het huis leggen. Moet ik dan alle twee de switchen apart naar de experia box leggen of mag ik ook de switch van het huis op de switch van de loods doorlussen.

  Ik hoop dat het duidelijk is en anders hoor ik het wel.
 • Dat zou geen probleem moeten zijn. In principe kun je zovaak doorlussen als je wilt. Ik zou wel gigabit kabels en switches gebruiken.
 • Ik zou 1 kabel naar een centraal punt in de loods leggen en daar een switch neerzetten en vandaar met kabels naar de computers in de loods (waarom niet draadloos?)
  1 kabel in een mantelbuis naar het woonhuis en daar ook weer een switch of een router zodat je daar draadloos kunt Dan zou je kunnen overwegen om in loods en woonhuis gescheiden netwerken te maken zodat je zakelijk en privè gescheiden hebt, of is dat juist de bedoeling niet?
  Hoever is het eigenlijk van de loods naar t woonhuis?
 • Bedankt voor jullie antwoorden. Van de loods naar huis is ongeveer 3 meter. Van meterkast naar meterkast ongeveer 30 meter.
  Moet ik dan de twee switchen apart op de experiabox aansluiten?
  Ik ben ook van plan om alles in cat6 uit te voeren.
  Welke soort repeater zal ik gebruiken?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.