Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Problemen met Powerline adapter

Anoniem
porrelaar
3 antwoorden
 • Ik had het verhelderende idee om i.p.v. kabels door het hele huis te trekken een powerline adapter te gaan gebruiken maar mijn desktop (die al aan jaren aangesloten zit) op een eigen kabel te houden. Nu wil de Powerline adapter echter hebben dat ik ook mijn desktop eraan koppel, of mijn modem wil dat weet niet zeker welke van de twee in dit geval leidend is. Maar het moet toch mogelijk zijn om enkel de consoles en mijn NAS aan de powerline adapter te hangen en mijn desktop rechtstreeks op het modem te houden?

  Modem is een FritzBox ( zit bij mijn abbo) de powerline adapter is de NetGear AXVB05004.
 • Een ei is geen ei…
  En aan 1 powerline adapter heb je ook niets. Je hebt er altijd minstens 2 nodig!
  Jij hebt niet de NetGear AXVB05004, maar vermoedelijk de XAV5004, met 4 poorten gekocht. Daarnaast moet je nog een adapter hebben, bijvoorbeeld de XAV5001.
  Kijk hier hoe je die adapters dan aan moet sluiten: http://www.netgear.com/home/products/powerline-and-coax/high-performance/XAV5004.aspx#two.
  De XAV5001 sluit je aan op de Fritzbox, waarbij je de stroomstekker van die adapter liefst in een vrij stopcontact steekt (en niet in een stekkerbox).
  De andere adapter (de XAV5004) steek je in een vrij stopcontact in de kamer waar je NAS en de consoles staan. En op die XAV5004 sluit je dan met UTP-kabels al je apparatuur aan.
  Je desktop pc kan gewoon rechtstreeks op de Fritzbox aangesloten blijven. Ik neem aan dat die Fritzbox 4 poorten heeft? Eén ervan gebruik je dan voor je desktop pc en een van de andere om de XAV5001 op aan te sluiten

  Maar toch nog even een vraag: staat al die apparatuur wel in verschillende kamers? Als alles in 1 kamer staat, maar jij enkel poorten tekort had op je Fritzbox, dan is een simpele switch de juiste oplossing. En zo'n switch is stukken goedkoper.
 • Ik heb wel degelijk de NetGear AXVB05004.
  De adapter zit in een wandstopcontact op de bendenverdieping en met een ethernet kabel verbonden aan de Fritzbox. Het andere deel het zwarte doosje met de 4 poorten ligt op de bovenverdieping ook aangesloten in een wandstopcontact. De consoles kan ik ook op het internet krijgen met de netgear geen enkel probleem. Alleen heeft mijn desktop dan om de een of andere reden geen toegang meer tot het internet en als ik dan netgear view check geeft hij aan dat ik mijn desktop aan de netgear moet aansluiten en dat wil ik dus niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.