Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Wijzigen Internet-opties IE6 opeens geblokkeerd

Anoniem
Marcel Hoeve
4 antwoorden
 • Ik heb niet het antwoord maar wel een soortgelijk probleem. Ik heb ook net IE 6 geinstalleerd en kan nu de windows update site niet meer bereiken wegens op mijn computer geldende beperkingen. Het moet iets met ActiveX te maken hebben maar wat weet ik niet. Ik lift graag met je mee voor het antwoord van een echte deskundige.
  EdHa
 • Ik gebruik sinds een week Internet Explorer 6 NL onder Windows ME. Toen ik vanochtend via Extra - Internet-opties een instelling wilde wijzigen, kreeg ik de melding: "De bewerking is geannuleerd vanwege op uw systeem geldende beperkingen. Neem contact met de systeembeheerder op". Gisteren kreeg ik die melding nog niet. Ik werk op een stand-alone PC en ben de enige gebruiker en heb in Windows ook geen andere gebruikers aangemaakt. Verder maak ik gebruik van ADSL voor de internetverbinding. Wie kan mij vertellen wat hier aan de hand is en hoe ik deze plotselinge ontstane blokkade weer kan opheffen?
  PS. Ik gebruik ZoneAlarm als firewall en verder kan ik via een omweg (via: Beeld -> Privacy Rapport -> Instellingen) wel alsnog bij de internet-instellingen komen en deze wijzigen, maar ik wil dat gewoon via de "normale" weg kunnen.
 • explorer 6.0 heeft nogal wat bugs. is eigelijk gemaakt voor XP en draait minder stabiel op ME. TonKlein maakt ook een dergelijk reply.
  Beter en stabieler is om 5.5 met sp2 terug te zetten. Ga hiervoor naar windows update en kijk bij geinstalleerde updates. hier heb je de mogelijkheid om 6.0 te verwijderen. Weet je ook gelijk of je nog wat moet updaten. http://windowsupdate.microsoft.com/

  suc6
  Ed

 • Heeft niets met bugjes te maken, maar wel met restricties:

  Ga naar Start/uitvoeren, en type Regedit, gevolgd door OK.

  Ga in het register naar de sleutel HKEY_CURRENT_USERSoftwarePoliciesMicrosoftInternet ExplorerRestrictions
  Klik op het mapje 'Restrictions'. Indien je in het RECHTERvenster een optie 'NoBrowserOptions' ziet, klik je erop met de rechtermuisknop, en kies voor verwijderen.

  Mocht dat onverwacht niet de reden zijn, is er nog een mogelijkheid, en die staat in het volgende MS Artikel: Clicking "Internet Options" on the Tools Menu Returns Error Message

  Succes, Ton

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.