Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Internet delen en Zonealarm gaat niet...

Anoniem
LeonT
5 antwoorden
 • Situatie: host pc met XP, client met Win98. De host pc aangesloten op internet, de client via netwerkje aan de host gekoppeld. Op de XP bak internet-delen aangezet, op de client DNS ingeschakeld. Internetten op de 98 client werkt als een trein, dus tot zover geen problemen met internet delen. Maar op het moment dat ik Zonealarm activeer op de XP (host) kan ik op de client niet meer internetten.
  In Zonealarm bij 'advanced' wel de netwerkkaart van de client pc aangevinkt, maar nog niet het gewenste resultaat. Ook handmatig ip-adres toevoegen (192.168.0.4) werkt niet.

  Kan iemand mij vertellen hoe Zonealarm te configureren opdat de client kan surfen met Zonealram aktief op de host pc?
  Thanx

 • Je moet gewoon in zonealarm naar security gaan en daar het internet schuifje op medium zetten,en dan zou het moeten lukken.
  Succes,en laat maar eens iets weten.
 • Bij LOCAL of INTERNET?
 • Bij INTERNET,en zou je met de 2de pc ook op het net moeten kunnen.
 • Thanx. Dat werkt.
  Nu trouwens een ander probleempje. Dit doet zich voor met en zonder Zonealarm.
  Op de client kan ik nu surfen, maar ik kan niet alle sites benaderen. Sommige duren heel erg lang om uiteindelijk niet meer te reageren. www.knmi.nl en www.klm.nl werken niet op de client. www.computertotaal.nl bijvoorbeeld wel. Op de client heb ik de dns-servers van casema ingesteld. De client werkt overigens met een vast ip adres, 192.168.0.4, de host met 192.168.0.1
  Ik denk dat dit probleem iets met de DNS te maken heeft, maar weet niet precies wat!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.