Vraag & Antwoord

Anders (internet)

let me get this straight...

Anoniem
NoZtra
4 antwoorden
 • op dit moment is ons netwerkje aangesloten met een gedeelde ISDN internet verbinding, met 1 PC als server/router. En we gaan uitbreiden.

  Over een maand komt er een Mxstream pro ADSL (andere provider kan geen ISDN ondersteunen… :sad: jammer). En we willen internernet verder delen, met een losse router (USR, Vigor etc.. met ingebouwde firewall) die aangesloten achter ADSL moden en verder verdeelt in switches.

  vraag is dan:
  hoeft de dsl modem driver geinstalleerd op alle pc en daarna de MAC adress invullen….?

  heb namelijk geen ervaring in dit soort ICS type

 • Je hoeft op geen enkele PC drivers te installeren of dial-up verbindingen aan te maken. De router zorgt nu voor het maken van de verbinding. Hoe een en ander geconfigureerd moet worden staat in de documentatie van de router.
 • Waarom zou je een losse router nemen als Tiny WinRout lite het zelfde doet , en dit kost niets. Tiny is ook nog eens icsa gecertificeerd , dus eigenlijk nog beter dan een gewone losse router.

 • [quote:9de4b1dda6]
  Op 15-02-2002 10:59, schreef The Prophecy:
  Waarom zou je een losse router nemen als Tiny WinRout lite het zelfde doet , en dit kost niets. Tiny is ook nog eens icsa gecertificeerd , dus eigenlijk nog beter dan een gewone losse router.


  [/quote:9de4b1dda6]

  Elk pc is dan meteen met Internet verbonden, zonder dat er 1 PC aan moet.

  Trouwens, als ik Routertje achter die DSL modem zet, hoeft het modem getweakt worden of niet? (liever niet)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.