Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Downloaden VS Uploaden

Anoniem
foeyo
5 antwoorden
 • Ik heb een beginnersvraag. Laatst wou ik een bestand van iemand downloaden. Het bestand was echter 35mb en dit werd met mijn slome modem mij iets te gek. Nu bood die persoon aan om dit bestand naar mij te uploaden. Maar ik begrijp het verschil dan niet. Ik moet dan toch ook die 35mb binnenhalen en dan voor een paar uur internetverbinding hebben.
  Mijn vragen zijn nu:
  1. Is uploaden naar mijn computer sneller dan dat ik het download?
  2. Moet ik online zijn als iemand iets naar me upload?

  Ik had dit graag zelf willen uitproberen, maar het FTP programma dat ik geinstalleerd heb, Serv-U, geeft iedere keer een foutmelding, namelijk "data socket error" , bij het proberen te openen van mijn FTP. Voordat ik dit probleem ga oplossen wil is dus graag eerst weten of uploaden naar mij wel voordelen biedt t.o.v. het op de normale wijze downloaden.

  Bedankt.

 • Bij bijde is het antwoord –> JA en voor zover ik weet gaat het niet sneller als hij naar jou gaat uploaden want jouw modem moet het gewoon binnenhalen net als bij downloaden.

  [ Dit Bericht is bewerkt door: Waxi op 2002-02-27 10:35 ]
 • Downloaden is over het algemeen sneller.

  Voor up-en downloaden moet je uiteraard online zijn. Je moet immers 2 computers verbinden, en dat gaat niet door er alleen aan te denken, je moet het ook daadwerkelijk doen!
 • wat je wel kan doen is die bekende van je het bestand op een server laten zetten en jou autoriseren, dan kan je met een downloadmanager het bestand in meerdere sessies downloaden. Deed ik ook toen ik nog een telefoonverbinding had.
 • Vraag of hij het op een cd brand en vergoed de kosten. Dat is waarschijnlijk goedkoper dan downloaden/uploaden.
  Groetjes, Noztra.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.