Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Internet na reboot

Anoniem
JP-Sjonnie
2 antwoorden
 • Hallo,
  Ik zit op de kabel bij slownera, uhh ik bedoel quicknet. Nu is er een paar keer iets vreemds gebeurt. Ik heb namelijk twee besturingssytemen op mijn pc staan (allebei WinME) die opgestart worden via BootMagic (7)

  Nu gebeurt het wel eens dat ik met OS1 gewoon online kwam. Maar na een reboot, met OS2 niet meer online kwam met de mededeling dat de DHCP server niet bereikbaar was en dat de adapter vernieuwd werd. Ook het refreshen van de IP adressen lukte voor geen mogelijkheid. Als ik OS1 dan weer opstartte kwam ik weer gewoon online.

  Ik kan het ook altijd gelijk merken bij het opstarten van OS2 want de firewall wordt pas een minuut later opgestart (dus dan het hele systeem al gereed)

  Wie weet waar dit aan ligt? Ik los het probleem meestal op door mijn kabel modem even uit te zetten en na twee minuten weer aan te zetten. Maar het moet toch ook anders kunnen.
 • Zorg ervoor dat OS2 dezelfde computernaam en eventueel werkgroepnaam heeft als OS1. Het is nl. zo dat wanneer dat afwijkt de DHCP-server twee verschillende computers ziet op hetzelfde MAC-adres, en daar kan zo'n server vaak niet tegen. Normaal is het nl. zo dat een MAC-adres uniek is.
  Groetjes, NoZtra.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.