Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Msn verzend?

Anoniem
Marko
8 antwoorden
 • ik heb een vraag het gaat over msn.

  wij hebben een netwerkverbinding thuis de computer van mijn vander is de host met windows me. wij hebben internet via de kabel (chello)op de host computer zet msn messenger daar mee kan je verzend en ontvangen de bestanden. op de computer van mij de geust zit wondows xp. een ook msn messenger ik kan wel ontvangen bestanden maar niet verzenden wat moet ik doen ?
  de programma die het internet verdeeld is shygate
 • Je moet de goede poorten open zetten.
  In de help van Messenger staat welke dat zijn.
 • Ja maar anders zou ik deze vraag hier niet stellen he? want ik kom er niet uit bij help
 • [b:2b15efd02b]Het netwerk configureren voor expresberichten en bestandsoverdracht[/b:2b15efd02b]

  Opmerking: dit onderwerp is onderdeel van de Handleiding voor netwerkbeheerders. Het is niet bedoeld voor eindgebruikers.

  Als netwerkbeheerder kun je ervoor zorgen dat gebruikers van het Local Area Network (LAN) zich beter kunnen aanmelden bij expresberichtenservices. Windows Messenger verbindt de gebruikers van een LAN met expresberichtenservices via dezelfde verbinding als de verbinding die door hun standaardbrowser wordt gebruikt (indien er geen andere verbinding beschikbaar is). Hierdoor wordt de functionaliteit van Windows Messenger voornamelijk beperkt tot het verzenden van expresberichten en bekijken wie on line is.

  Als je wilt dat netwerkgebruikers optimaal gebruik kunnen maken van de prestaties en functies (inclusief het verzenden van bestanden), kun je de proxyservers zo configureren dat hiermee direct verbinding kan worden gemaakt met de expresberichtenservers.

  Expresberichten

  Als je een rechtstreekse verbinding met expresberichtenservices wilt instellen voor netwerkgebruikers, ga je als volgt te werk:

  Open de uitgaande TCP-verbindingen met poort 1863 op de proxyservers.
  Laat de netwerkgebruikers weten welk type proxyserver wordt gebruikt door het netwerk (HTTP, SOCKS4 of SOCKS5) en geef ze de bijbehorende informatie (zoals servernaam en poortnummer), zodat ze deze gegevens kunnen invoeren op het tabblad Verbinding in het dialoogvenster Opties (Extra, Opties).
  Zorg ervoor dat de DNS-servers toegankelijk zijn voor het interne LAN, zodat de namen van externe hosts, zoals messenger.msn.nl, kunnen worden opgelost.

  Bestandsoverdracht

  Het poortbereik van 6891 tot 6900 wordt door zowel binnenkomende als uitgaande TCP-verbindingen gebruikt. Hierdoor kunnen er voor iedere verzender tien bestandsoverdrachten tegelijkertijd plaatsvinden. Als alleen poort 6891 is geopend, kan er slechts één bestandsoverdracht tegelijkertijd plaatsvinden.

  De TCP-poorten moeten zo worden geconfigureerd dat de sockets van een poort gedurende een lange periode geopend blijven.

  Opmerking
  Mogelijk werkt de bestandsoverdracht niet als je achter een NAT-apparaat (network address translation) zit.

 • Nog 1 keer waar moet ik dat doen die porten veranden? want daar snap ik nou net niks van heb wel vrij veel verstand van computers maar daar nou net niet van
 • Nog 1 keer waar moet ik dat doen die porten veranden? want daar snap ik nou net niks van heb wel vrij veel verstand van computers maar daar nou net niet van
 • Moet je met je firewall kunnen doen.
  GR.MV
 • Vertel de volgende keer dan meteen dan je niet weet hoe die poorten open moeten…
  Kijk eens in de help van Sygate (Ik heb het zelf nooit gebruikt dus kan het je niet zo vertellen).
  Sygate moet die poorten forwarden naar jou computer.
  Zoek dus eens op:
  - port
  - forward(en)
  - of zoiets.

  EDIT:
  Kijk anders ook eens op de [b:2effad0b45]online help[/b:2effad0b45] van Sygate.com
  _________________
  © Sjoerd Boerhout. Niets uit deze post mag gereproduceerd worden zonder
  uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de auteur. Aan dit bericht
  kan geen enkel recht worden ontleend. Typ- en Zetfouten voorbehouden…

  [ Dit bericht is bewerkt door: Sjoerd Boerhout op 2002-05-13 16:32 ]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.