Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Internet blijft na verloop van tijd "hangen"

Anoniem
deloaded
8 antwoorden
 • Hallo iedereen,

  Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen met het volgende probleem.

  Als ik een tijdje ingelogd ben op Internet en wat aan het downloaden ben via eDonkey/Audiogalaxy/Kazaa, blijft na verloop van tijd (niet echt een vaste periode, meestal 15min tot 45min) mijn internet "hangen". Hier bedoel ik mee dat ik geen data meer binnenkrijg (in Kazaa en eDonkey zie je dan alle downloadsnelheden aflopen tot ze op 0 zijn). De internet connectie blijft wel gewoon bestaan (hij zegt niet "verbinding verbroken" en ook de twee computertjes rechtsonderin de taakbalk staan er nog gewoon).

  Dit is heel vervelend, want zelfs als ik de verbinding verbreek en daarna weer maak, kan ik nog steeds niet doorgaan met downloaden of zelfs webpages opvragen.
  Dus om weer toegang te krijgen tot internet moet ik steeds de computer opnieuw opstarten, om vervolgens weer opnieuw in te loggen op internet enzo.

  Weet iemand misschien wat ik hieraan kan doen? Ik word er zo langzamerhand echt gek van. Ik ben blij dat de connectie niet al bleef hangen tijdens het typen van dit bericht! :smile:

  Mijn configuratie:
  PIII 450mhz
  64mb ram
  Win98 2e editie
  ADSL Basic via Ethernet modem

  Alvast heel hartelijk bedankt voor de hulp!
 • Probeer dit eens:
  ga naar:

  - internetopties
  - tab verbindingen
  - selecteer je verbinding
  - instellingen
  - geavanceerd
  - haal de twee vinkjes weg als die er staan

  helpt dat ??

  Henny
 • Hartelijk dank voor de snelle reactie. Helaas stonden er geen vinkjes, dus de "automatisch ophangen"-instellingen waren al uitgeschakeld.
  Iemand een idee waar het dan aan zou kunnen liggen?
 • kun je adsl passeren door verbinding te maken via een dial up verbinding?

  gewoon om te kijken of het aan adsl ligt?
 • Bij ADSL moet je altijd inbellen……(Mxstream)
  :wink:
 • Ik kan je vertellen dat ik niet hoef in te bellen.
  Adsl is namelijk een netwerk waarop ik (permanent) ingelogt ben. Mijn adsl lijn heeft daarom ook geen kiestoon (nodig voor inbellen!!)

  (configuratie: pc's, switch, router, adsl)

  groeten,
  Henny
 • Volgens mij heeft het iets te maken met het aantal beschikbare bronnen (resources) dat Windows heeft. Als ik namelijk al die programma's aan heb staan waar ik het vorige keer over had, dan geeft ie nog maar 56% van de bronnen beschikbaar! (In het Configuratiescherm->Systeem->laatste tabblad) Is dat niet een beetje erg weinig?

  Ook als ik dan nog eens GetRight iets wil laten downloaden naast al die andere programma's, dan geeft 'ie de mededeling "GetRight or Windows has run out of resources. Close applications and try again".

  Zou dat het wellicht kunnen zijn: Niet genoeg bronnen beschikbaar waardoor Windows na verloop van tijd de internet-connectie laat 'hangen'?
 • Persoonlijk denk ik dat je te weinig geheugen in je computer heb.
  Leeg ook ff de cache van je internet explorer.

  Spiderned

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.