Vraag & Antwoord

Anders (internet)

telebankieren / internetbankieren

Anoniem
bluebear
9 antwoorden
 • Wie heeft hier ervaring mee ?

  Welke van de 2 zou de beste zijn ?

  Persoonlijk vindt ik internetbankieren nog niet veilig genoeg…of is dit een onterecht gevoel ?
 • Ik doe het bij de Rabobank en binnenkort ook bij de ABN. Het is naar mijn mening veilig genoeg. Je deze beide banken krijg je een kaartlezer, die een code voor je genereert. Per sessie natuurlijk een andere code.
 • Internetbankieren=Online
  Telebankieren=Offline
  Althans, zo zie ik het. Via de Rabobank kan het (nog) beide. Echte verschillen zijn er niet, maar ik vind 't wel zo handig om op m'n gemak eerst Offline alles klaar te zetten en daarna Online te verzenden.
  Doorgaans werkt alles perfect, hetgeen van de meeste andere banken niet gezegd kan worden.
  Groet,
  Ton
 • Als je over een vaste internetverbinding beschikt zou ik persoonlijk voor internetbankieren gaan. Ik gebruikt zelf die service van de Rabobank en werkt perfect. Groot voordeel hiervan is dat je overal waar maar internet is, je je bankzaken kan regelen. (is toch lekker vanaf een internetcafetje op Curacao :wink:
 • Bedankt,

  Zelf dacht ik dus aan telebankieren, omdat ik het nog met een 56k6 moet stellen hierzo, maar ik heb begrepen dat de rabobank hier binnenkort mee stopt…
  Het zogenoemde internet bankieren zit me niet helemaal lekker, met IE en een ssl via een website dingen regelen…dar is toch vragen om problemen ?

 • De verbinding is veilig, als er al iemand je verbinding weet af te tappen, kunnen ze hooguit je rekeninginfo zien. Is natuurlijk niet fijn, maar de kans hierop is zeer klein. Er is een 3-way keyexchange met een checksum die het haast onmogelijk maakt je echte account te hacken, maar die kans is natuurlijk ook nooit uitgesloten bij telebankieren. Het afgeven van je creditcard in een restaurant heeft meer risico, zeker als er zo´n leuke afdruk wordt gemaakt van je kaart waar alle gegevens opstaan die nodig zijn om te bestellen via internet. :smile:
 • Om even een klein misverstand weg te nemen:
  Uit welingelichte (Rabo)kringen is mij verzekerd dat Rabo Telebankieren voorlopig nog niet stopgezet wordt. Een van de redenen is dat veel mensen hun transacties converteren naar ASCI bestanden, of anderszins, om het vervolgens te bewerken in (b.v.) een database.
  Zolang dit via de website nog niet te regelen is, wordt Telebankieren op korte termijn nog niet gestopt. Versie 5.0 is nog te verkrijgen via de Rabobank en voldoet perfect!
  Groet,
  Ton
 • Het klopt dat op de officiele manier er nog geen mogelijkheden zijn om je rekening info offline te krijgen, wat ik zelf doe is regelmatig de pagine via copy/paste in een excell-sheet plaatsen, is wat omslachtig en bewerkelijk, maar werkt wel. Je kan ook het programma Quicken-pro gebruiken om je online data in een offline bestand te krijgen, dit is zelfs een volwaardig boekhoud programma
 • Ik vindt de beveiliging goed geregeld, Internet Bankier bij ABN en Postbank.
  Wat ik wel als nadeel ervaar is dat je maar een bepaalde tijd je gegevens kan nazien op Internet, je kan een backup maken.
  Het offline bankieren zal op den duur helemaal verdwijnen vanwege de hoge kosten die de banken moeten maken als er een nieuwe upgrade aankomt.
  Dus heb je Kabel,ADSL of bv Flaterate zou ik zeker gaan Internetbankieren dan kost het ook niks ektra's meer.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.