Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Wat is een nieuwsgroep en hoe gebruik ik dat??

Anoniem
Count Uilesnor
3 antwoorden
 • Tja, een vreemde vraag. Ik gebruik inmiddels al een paar jaar internet, maar ik weet eigenlijk nog steeds niet wat nu precies een nieuwsgroep is. Zou iemand mij antwoord kunnen geven op de volgende vragen:

  1. Wat is een nieuwsgroep,

  2. Heb ik bepaalde software nodig om gebruik te maken van zo'n nieuwsgroep,

  3. Hoe kan ik naar zo'n nieuwsgroep gaan?

  Bij voorbaat dank.
 • Wat info:

  http://web.planet.nl/specials/nieuwsgroepen/

  http://www.dedigitalerevolutie.nl/tips/nieuwsgr.htm

  http://www.inter.uunet.nl/helpdesk/faq/news/

  en hoe doe je dat met Outlook Express?:

  Configuring Microsoft Outlook Express to Read Newsgroups (Windows 95/98/NT)

  Outlook Express 5 Newsgroup Settings
 • [b:6e97685cd9]1. Wat is een nieuwsgroep,[/b:6e97685cd9]
  Nieuwsgroepen (ook wel usenet genoemd) is een digitaal prikbord op internet. Je kun hier dus dingen posten, en daar kunnen wel of geen attachments aan gehangen worden. De nieuwsgroepen zijn dus onderverdeeld in heel veel nieuwsgroepen, allemaal met een eigen onderwerp. En net zoals in dit forum kijken bij bepaalde onderwerpen, bepaalde mensen die zich interesseren voor dit onderwerp en die kunnen dan weer reageren door er een antwoord onder te hangen.

  [b:6e97685cd9]2. Heb ik bepaalde software nodig om gebruik te maken van zo'n nieuwsgroep,[/b:6e97685cd9]
  Ja, dat heb je, maar gelukkig hebben de meeste mensen Outlook Express al en daar kun je ook de nieuwsgroepen mee op. Ikzelf houd me liever verre van Outlook (express) en voor de nieuwsgroepen gebruik ik Agent Newsreader. Als je met nieuwsgroepen start heb je de inlognaam van je provider en de naam van de nieuwsserver nodig. Die voer je eenmalig in in je programma en dan ga je de niewsgroepen ophalen.

  [b:6e97685cd9]3. Hoe kan ik naar zo'n nieuwsgroep gaan?[/b:6e97685cd9]
  Als je het programma de eerste keer gebruikt gaat ie automatisch na het invullen van inlognaam en newsserver de niewsgroepen ophalen. Daarna krijg je een lijst met de verschillende nieuwsgroepen. Binnen zo'n niewsgroep kun je dan de headers, oftewel de onderwerpen opvragen, en door zo'n header te selecteren kun je dan de inhoud van de boodschap weer lezen.

  Hier wat informatie over het configureren van newsreaders:
  HCC net
  Als je Chello hebt kun je hier ook info vinden: http://subscriber.chello.nl/support/manual/nl_support_usenet.html maar dat werkt alleen als je Chello member bent, non members komen de support pagina's niet op.

  En anders kun je ook kijken op www.je eigen provider.nl en daar zoeken naar support, of faq en dan letten op termen als 'nieuwsgroepen of 'usenet'
  Succes

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.