Vraag & Antwoord

Anders (internet)

PC op afstand besturen

Anoniem
Dilbert
5 antwoorden
 • Misschien een ingewikkelde vraag maar het komt erop neer dat ik een pc wil besturen vanaf een andere pc.
  Zoiets is mogelijk met een programma genaamd WinVNC alleen moeten beide pc's software hebben geinstalleerd. Ik vind dit wel een leuk iets maar eigenlijk zou ik het zo willen regelen dat ik via het internet vanaf elke locatie op aarde naar binnen kan (breedband internet). Nu vroeg ik mij af of het mogelijk was om op een webpagina een applet o.i.d. te zetten die contact kan leggen met je pc en dan een soort van venster opent/of heeft zodat je je pc kan besturen. Je hoeft dan op een (client) andere pc geen software meer te zetten om contact te maken met de server.
  Is zoiets in theorie mogelijk? Of is er al zoiets dergelijks?

  Greetz,
  D.
 • Het programma remotely anywhere doet precies wat jij zoekt ( en nog veel meer). Enige nadeel is dat het niet gratis is. :wink:

  http://remotelyanywhere.com/
 • He handig, deze kende ik nog niet. jammer dat het alleen voor Windows is. Maar het is al iets. (Ik heb gelukkig nog wel een Windowsbak) Dat het niet gratis is, is overigens geen probleem ;)

  Thanks,
  D.

  Als mensen meer suggesties hebben?
 • (win)vnc werkt toch ook? Je kunt de vnc-viewer meenemen op een schijfje, of ergens online zetten. En dan kun je vanaf elke plek met de vncserver contact maken. De viewer is heel klein
 • Ten eerste heeft dit niets met Webprogrammeren te maken, move naar "Anders (Internet)".

  Ten tweede zit er in WinVNC gewoon een webserver (die draait op poort 5800) die een applet verstuurd waarmee je dan weer kan inloggen op je machine (kwestie van de manual van WinVNC eens lezen).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.