Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Internet (LAN) valt spontaan weg !

Anoniem
Henk Bakker
4 antwoorden
 • Wie helpt mij met het volgende:

  Ik heb een LAN-verbinding via een netwerk in het woongebouw, Ethernetkaart en UTP-kabel dus. Wanneer ik mijn computer (Pentium III 450, Windows 98) aanzet heb ik dus automatisch internet zonder eerst te hoeven inbellen. Dit is ongeveer twee jaar zonder problemen gegaan.

  Sinds enkele weken valt mijn internetverbinding spontaan weg, ongeveer eens per twee uren, maar een enkele keer ook een hele avond niet. Het onvoorspelbaar en niet gerelateerd aan een handeling die ik op dat moment doe. Wel is het zo dat ik ongeveer twee seconden voor het verbreken mijn harde schijf op een bepaalde manier hoor ratelen (ik voel het dus meestal aankomen…). Nadat de verbinding is weggevallen doen alle programma's het gewoon nog, het is dus niet zo dat de computer vastloopt.

  Als de verbinding weg is en ik herstart de computer, dan is de verbinding daarna altijd meteen weer hersteld. Zonder herstarten lukt het niet en blijft het verbroken.

  Ik gebruik Win98, IE6, MSN, ICQ, Zonealarm als firewall, verder Office 2000, maar geen andere gekke programma's in het geheugen. Ook de laatste paar maanden geen software of hardware geinstalleerd wat het zou kunnen verklaren.

  Wie kan mij helpen, het is bijzonder irritant, vooral als ik net met een download bezig ben.

  Hartelijke groet,

  Edwin
  (Rotterdam)
 • Misschien ligt de oorzaak bij de server van het netwerk, als daar iets fout gaat, of met de verbinding tussen de server en jouw computer, dan verlies je de verbinding ook.
  Misschien een idee, als de verbinding weer uit valt, probeer dan eerst de netwerk verbinding te herstellen.
 • het kan ook aan de provider liggen, die gooit je er weleens af als het te druk is….
  Heb ik ook vaak gehad buiten een netwerk om….

  JL
 • Een kennis van me heeft dat probleem ook gehad en contakt gehad met chello en die konden lange tijd niets vinden.
  Totdat ze het kastje van de kabelaansluiting hadden vervangen.
  Dat bleek het probleem te zijn.
  Succes

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.