Vraag & Antwoord

Anders (internet)

grote bestanden van een andere computer downloaden

Anoniem
turbulence
11 antwoorden
 • ik heb een kabelverbinding thuis en een vriend van me heeft ook een kabelverbinding. Is het ook mogelijk om op zijn computer iets te downloaden. vb een lange film. Dus geen Kazaa of zo…
  Ik wil gewoon op zijn computer kunnen kijken. Kan hij niet een map openzetten of zo…??

  Hoe doe ik dit??

  groets
 • Is wel mogelijk. Er zijn verschillende manieren om het te doen eigenlijk. Je kan gewoon met icq bestandsoverdracht doen, of een van jullie twee zet een ftp server op. Je hebt ook nog pc-anywhere. Kortom legio mogelijkheden.
 • wat is de meest gemakkelijke oplossing en waar vind ik informatie over deze oplossing. Of kan je me vertellen hoe ik ´t moet aanpakken!
 • Zoals jij het beschrijft is ftp het ideaalst, maar toch ook het moeilijkst.
  http://www.tucows.com/ftpserver95.html

  Hier kun je verschillende ftp servers downloaden. daarvan moet je dan maar ff de help lezen. Als je 2000 / Xp draait, kan je ook iis instaleren, maar dat raad ik je niet echt aan aangezien het redelijk pittig is en je ook nog eens heel veel moet bezighouden met beveiliging.
 • hoe zit ´t met snelheid. Volgens een collega is ´t niet mogelijk om meer dan 15kbps te downloaden aangezien je met kabel ook afhankelijk bent van de uploadsnelheid en die ligt niet zo hoog.
 • hoe zit ´t met snelheid. Volgens een collega is ´t niet mogelijk om meer dan 15kbps te downloaden aangezien je met kabel ook afhankelijk bent van de uploadsnelheid en die ligt niet zo hoog.
 • Nee dat klopt ongeveer wel, je bent afhankelijk van je provider. Vaak is het zo met kabelmodems dat je upload is geknepen bij 15Kb. Dus dat betekend dat je nooit met meer dan 15Kb iets kunt downloaden van hem.
 • dan is de beste oplossing kazaa of zo..
 • Voor het geen jij wilt gaan gebruiken niet eigenlijk. Denk dat je het het beste gewoon via icq kunt doen, dan heb je ook geen last van anderen.

  Hoewel icq niet echt gemaakt is voor bestandenuitwisseling.
 • bij icq haal je echt helemaal geen snelle upload, geloof me maar.. heb wel eens een fototje gewisseld met een collega van mij, duurde zo een paar minuten terwijl we beiden op kabel zitten…

  en volgens mij is ICQ ook geen directe verbinding tussen 2 computers, maar zit er wel weer een server tussen ergens in de USA, dus moet de data eerst daarheen en dan terug…
 • Denk inderdaad dat je het beste de File transfer van PCAnyWhere kunt gaan gebruiken. Is volgens mij van Symantec (zie hun site) en daar kun je bestanden delen, daarnaast kun je elkaars desktop ook overnemen, mochten jullie elkaar met een PC probleem willen helpen. (de bekende 2 vliegen…)

  Succes, Christian.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.