Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Instellen MTU voor ADSL in Windows XP

Anoniem
j.hooghiemstra
4 antwoorden
 • Is er iemand die mij kan vertellen hoe ik de MTU of MaxMtu waarde in Windows XP kan veranderen? Ik heb nu internet verbinding via mijn netwerk maar het geheel is ontzettend traag terwijl sommige dingen niet eens willen (Gamespy kan geen update halen, Windows Update doet het niet). Nu had ik ergens gelezen dan de standaard MTU voor Windows XP niet goed werkt met ADSL van Mxstream maar ik kan dat artikel niet meer vinden.

  Wie helpt me? :oops:
 • Ten eerste welke XP versie draai je, Pro of Home ?

  Ten tweede mijn gamespy draait goed en als het helemaal niet werkt dan heb ik het vermoeden dat je de standaard firewall van XP niet hebt uitgeschakeld. Of je draait een andere firewall.
 • Ik draai Windows XP Professional en ik heb de ingebouwde firewall uitstaan. Daarnaast draai ik Zonealarm Pro op de server en geen firewall op de client. De verbinding is er wel want Messenger logt wel in. Maar alles is zo verschrikkelijk traag dat het lijkt alsof alles stilstaat. Maar ook als ik Zonealarm op de server uitschakel is er niet veel verbetering te merken. Installatie van Wingate heeft niet veel verbetering gegeven.

  Nog ideeën? Graag!! :P
 • Misschien heb je hier wat aan?

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=63284&highlight=

  Btw, wat is traag?
  wat voor snelheden haal je met je adsl-verbinding?

  P de BB

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.