Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Komen gratis sms-jes nog wel aan?

Anoniem
Martijn Verstappen
13 antwoorden
 • Computervrienden,
  Ik verzend graag sms-jes en doe dit zowel mobiel alsook via het internet. Meestal gebruik ik op internet Mtnsms. Nu vraag ik me echter wel af of deze gratis smsjes nog wel verwerkt worden door de ontvangende partij. Enige tijd geleden hoorde ik namelijk via radio online div. operatoren (libertel enz) verklaren dat zij gratis smsjes oa afkomstig van mtnsms niet meer sturen naar hun mobiele gebruikers omdat mtnsms niets betaald voor de dure mobiele infrastuctuur. Op zich valt hier natuurlijk niet veel tegen in te brengen, je kunt deze bedrijven immers niet kwalijk nemen dat ze geld willen verdienen. Daartegen valt natuurlijk te zeggen dat ze sowieso al scheppen geld verdienen aan mobiel verzonden smsjes. Terug naar m'n vraag. Wat voor mij belangrijk is, is het feit dat m'n smsje niet voor niets is opgesteld en dat de geadresseerde hem daadwerkelijk ontvangt! Het lijkt erop dat ik daar bij gratis verzenders daar dus niet meer van op aan kan? De smsjes worden keurig verzonden, maar of ze de eindbestemming bereiken dat blijft zeer de vraag. Helaas krijg je van mtnsms geen mededeling dat gratis smsen via een bepaalde operator niet meer mogelijk is. Ik zit zelf mobiel bij Kpn en deze stuurt ze nog wel door dit test ik zo nu en dan. Is gratis sms als een Russische roulette of is het nog steeds mogelijk via een bepaalde aanbieder? Via de Postbank kan ik betaald smsjes verzenden, is het verstandiger dat ik m'n smsjes voortaan vanuit hier verstuur? Wat zijn jullie ervaringen hiermee en wat adviseren jullie me?
  Alvast dank voor het meedenken, met vr. gr. r hooijer :roll:
 • KPN en nog eentje (… :-? ik weet niet meer welke)…accepteren geen sms meer via internet…..dus die komen ook niet meer aan!….
 • En een sms-je via internet is onbetrouwbaar, 80% kwam al niet aan. Dus dat wordt gewoon betalen…..
 • Ik heb SMSxp geprobeerd en het werkt goed.
 • [quote:ff3966f899="Belg"]Ik heb SMSxp geprobeerd en het werkt goed.[/quote:ff3966f899]

  ja hé belg snap jij die beschrijving?
  ik kom er niet uit :oops: hoe heb jij dat gedaan?
 • Beschrijving? heb ik niet gelezen. Ik heb het gedownload en het werkt direct.
 • ehmmm hij geeft een foutmelding over name/number :evil:
  ideetje?
 • Ik stuur altijd via ww.02.nl , hiermee komen ze aan bij O2 (voorheen Telfort) en Ben.

  KPN en Vodafone lukt niet.

  Kortom je moet precies weten waar iemand zijn abonnement heeft voor je via internet SMS't.
 • Nee hoor, smsxp weet dat voor je.
 • Belg, hoe voer je een nummer dan in ? Bij de andere diensten voer ik het nummer in zoals ik het op mijn mobiel intyp (06 12345678).

  Moet er nog wat voor ? bv een landcode ?
 • juist vodafoon was die andere…..! :P
 • Het hangt van de site of. In eerste instantie hebben dutchtone en Vodaphone (als ik me niet vergis) het ontvangen van gratis SMS afgesloten, maar inmiddels hebben een aantal websites regelingen getroffen met de providers en dus is het nu een kwestie van proberen. De ene site kan het doen, de andere niet. Voor zover ik weet blokkeerd Dutchtone nog altijd alles.
 • Dat tooltje van Belg werkt alleen voor België, dus wij Nederlanders hebben er niks aan…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.