Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Adsl via Ethernet sneller dan via USB?

Anoniem
webspider
6 antwoorden
 • Ik ga verhuizen en ben derhalve aan het speuren naar een nieuwe internetverbinding. UPC hoef ik niet meer :evil: , dus blijft er over adsl. Zon heeft nu een leuke aanbieding voor 39 euro per maand. Ze garanderen 512 download, en 128 upload. Echter, deze variant (zon breedband family) is alleen verkrijgbaar met een USB modem. Is het dan wel mogelijk om 512 te halen??

  greetz,

  Rob
 • De snelheid van een ADSL-verbinding is onafhankelijk van het type modem. Als je een USB-modem hebt, heb je dezelfde bandbreedte als met een ethernet-modem.

  Maar met het oog op eventuele uitbreidingen, raad ik je aan om een ethernet-modem te nemen, omdat deze makkelijker in een netwerk op te nemen is. Met het oog op service van de provider raad ik je XS4All aan. Deze provider biedt je alle mogelijkheden om een netwerkje te maken en servers neer te zetten.
 • [quote:323a0147d1="Leo S"]De snelheid van een ADSL-verbinding is onafhankelijk van het type modem.[/quote:323a0147d1]
  Ben ik het niet mee eens - als je echt hoge snelheden (g. 8 mb/s) wilt halen heb je echt een ethernetmodem nodig - met een usb-modem zal het niet lukken de maximale snelheid te halen!
 • Daarom is het USB-modem ook niet beschikbaar voor abonnementen vanaf fast-ADSL.

  Wat ik dus zei is dat het voor de abonnementen waarbij beide types modem beschikbaar zijn, het niet uitmaakt of je USB of ethernet neemt. Dus met andere woorden: de snelheid van je internet-verbinding is onafhankelijk van het type modem.
 • Maar de snelheid is toch ook afhankelijk van de kabel tussen je modem en pc, en vooral ook de snelheid van je usb poort? Of zijn de snelheden van adsl (512/128) nog niet zo hoog dat de kabel/poort het niet meer bij kan houden?
 • USB is daar snel genoeg voor. Ik heb adsl basis, en haal die maximum met de usb modem. Uitbreiden naar de snellere variant is niet mogelijk met dit modem.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.