Vraag & Antwoord

Anders (internet)

ADSL en huiscentrale, wie ervaring mee?

Anoniem
phoogmoed
7 antwoorden
 • Hallo,

  Binnenkort is er in ons postcodegebied ADSL beshikbaar. Natuurlijk wil ik daar gebruik van maken. Echter, wij hebben sinds jaar en dag een simpele huiscentrale (staat geen enkele typeaanduiding op).
  Makkelijk, want dan hoeven niet door het hele huis te bléren als de kinderen boven zitten en dat soort dingen.

  Nu vraag ik me af of het mogelijk is om met een gewone (Niet isdn) huiscentrale een ADSL aansluiting te krijgen. De salesmanager bij Xs4All zegt dat het niet kan bij centrales waar je eerst een 0 moet draaien voor een buitenlijn. Een document over ADSL dat ik bij datzelfde Xs4All ophaalde vertelt me dat er een splitter geplaatst wordt vóór de centrale. Dus dat het wel gaat.

  Niet echt duidelijk allemaal. Op het net vind ik verder geen duidelijke info. De vraag is dus. Wie van jullie heeft hier een huiscentrale en een ADSL aansluiting? Als er mensen zijn die dit hebben lijkt het me duidelijk dat het wel kan. Dus wie kan me uitsluitsel geven.

  Alvast bedankt.
 • Het kan wel, de splitter komt idd voor de centrale.
  Ik heb weliswaar een ISDN centrale, maar dat lijkt me in dit geval geen verschil maken.

  Grtz,
 • Bedankt voor je antwoord Metallica, ik ben echter op zoek naar mensen die dezelfde situatie hebben als ik, dus een standaard huiscentrale en dan toch ADSL. Voorlopig lijkt het erop dat niemand hier dat heeft.
 • als je een analoge lijn hebt dan is het toch mogelijk..?die centrale komt er dan achter..Nodig ze anders uit en laat die centrale buiten beweging.
 • Als je hier bij het CT-forum niet slaagt heb je nog wat extra mogelijkheden om iemand met ervaring in jouw situatie te vinden op: http://www.adslforum.nl/ (onderdeel van http://www.adsl-online.net/)

  Overigens denk ik (als leek met ADSL) ook dat het goed zal gaan omdat de splitter meteen ná de contactdoos en vòòr alle aansluitingen komt. Zo'n splitter is toch eigenlijk hetzelfde als een gewone tweeweg-(electriciteits)stekker? Of zie ik dat te simpel?
 • Bij Solcon geven ze hier uitleg over jouw situatie. Het is dus geen probleem

  Succes.
 • Yoyo en Trudge. Bedankt voor jullie antwoorden. Hier kan ik wat mee. Volgens mij zou het ook geen probleem moeten zijn, maar Xs4All zegt dat het niet kan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.