Vraag & Antwoord

Anders (internet)

lekkende verbinding

Anoniem
j.d.walop
8 antwoorden
 • Hallo.
  Ik heb internet via de kabel (Chello); daarover (nog?) geen klachten. Firewall aanwezig: Norton Internet Security. Onlangs heb ik het progje LanSpeed2 geïnstalleerd en nu zie ik, dat, ook als ik niet "on line" ben, er voortdurend een zekere download naar binnen lekt, tussen ca. 40 en 300 bytes per seconde. De teller loopt maar door en staat nu op zo'n 800 kB sinds installatie van LanSpeed. Wat zijn dat voor data en waar zouden ze blijven? Of lekken ze het RAM-geheugen in en verdwijnen ze weer bij uitzetten van de PC?
  Alvast bedankt.
  Dick.
 • Dat kunnen heel verschillende dingen zijn, maar als een firewall het niet tegenhoud zal t niet schadelijk zijn lijkt me
 • Heb je niet iets van messenger of icq geinstalleerd? Of een ander programma wat continue kijkt of er updates zijn, mailprogramma's????
 • Dat kan denk ik geen kwaad. Of die info je RAM in neemt? Ja, wanneer je je Pc uitzet zal dat wel van je geheugen af zijn ja.
 • Als je niet online bent worden er nog steeds pings verstuurd naar je modem om te controleren of deze er nog is. Als je het modem afkoppelt zal je dit waarschijnlijk niet meer hebben.
 • Nee, geen Messenger of icq. Messenger heb ik zelfs verwijderd. Of iets anders naar updates aan het zoeken is, weet ik niet. Ik heb b.v. NAV en NIS even uitgezet, maar dat maakt niet uit. En inderdaad, als ik de kabel afkoppel, valt de "download" terug naar 0.
  Heb je deze "download" ook bij adsl, waar je dus eigenlijk ook altijd online bent?
  Het zal wel geen kwaad kunnen, maar het maakt een mens wel nieuwsgierig. :roll:
  Mijn OS is overigens Win XP prof.
 • [quote:354bf70b60="j.d.walop"]Nee, geen Messenger of icq. Messenger heb ik zelfs verwijderd. Of iets anders naar updates aan het zoeken is, weet ik niet. Ik heb b.v. NAV en NIS even uitgezet, maar dat maakt niet uit. En inderdaad, als ik de kabel afkoppel, valt de "download" terug naar 0.
  Heb je deze "download" ook bij adsl, waar je dus eigenlijk ook altijd online bent?
  Het zal wel geen kwaad kunnen, maar het maakt een mens wel nieuwsgierig. :roll:
  Mijn OS is overigens Win XP prof.[/quote:354bf70b60]

  Ja, ik heb ADSL, en ik heb het ook, en ik heb het zels op beide netwerkkaarten (1tje voor netwerk, 1tje voor internet)
 • Het kan een arp request zijn, maar download ff:

  http://www.webattack.com/freeware/network/fwnetmoni.shtml

  Een freeware sniffer programma waarmee je data kunt monitoren + inhoud.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.