Vraag & Antwoord

Anders (internet)

kabel of adsl

Anoniem
benstudent
9 antwoorden
 • hier in venray kan ik kiezen tussen @home en mxstream.

  wat is het beste? :-?
 • Dit is heel verschillend. In de ene gemeente is kabel-internet goed. In de andere weer niet. Ik zou zeggen, informeer even in de buurt bij mensen die kabel-internet hebben hoe het bevalt. Bij kabel-internet kan de bandbreedte die je hebt ook varieren naarmate er meer mensen in de buurt op de kabel zitten.

  Bij ADSL weet je wat je hebt. Je betaalt misschien wel iets meer, maar je bent gegarandeerd van de bandbreedte die je beloofd wordt. Daar komt nog nij dat KPN per 1 januari de downstream bandbreedte voor basic en fast ADSL met 50% verhoogd.

  De meeste kabel-providers stellen je niet in staat om een servertje neer te zetten. Poorten worden geblocked en je krijgt een dynamisch toegewezen IP-adres. Bij ADSL is dat niet zo. Je krijgt een statisch IP-adres en poorten worden niet geblocked. Sterker nog, XS4All biedt je ook nog eens een subdomein (domeinnaam.xs4all.nl) en bij ADSL abonnementen kun je ook nog eens bSMTP aanvragen.

  Kortom, ikzelf ben voor ADSL bij XS4All. Maar dat komt denk ik ook wel omdat er hier in Utrecht niet echt een alternatief is.
 • Als @home goed werkt, is het (veel) sneller dan ADSL. Maar dat is niet overal zo. Bij mij in Groningen is het goed, bij een kennis is het bar slecht, op het oude netwerk van RendoDeKooi. Je geeft al aan waar je zit, wellicht dat een andere bezoeker er iets over kan zeggen.
 • Kijk even op snelheidstesten van speedtest , mordax en internetten.nl . Daar kan je zoeken op Postcode en kijken wat de gemiddelde snelheid van @Home is.

  Over het algemeen ligt de sneldheid van kabel hoger dan ADSL, maar ADSL wordt in januari sneller (m.u.v. het Lite abonnement). Bovendien leveren ADSL-providers (vooral XS4ALL) veel meer service dan @home en heeft @home ontzettend beroerde mailservers (veel mail komt niet eens aan).
 • Surf maar naar www.mordax.nl
  Hier kan je een vergelijking maken met je postcode voor verschillende providers met keuze adsl of @home
 • Benstudent was me net voor :lol:
 • ADSL is een stuk duurder dan kabelinternet dus als je de keuze hebt: Kabel
 • Das niet helemaal waar , het is maar waar je voor kiest je kan ook adsl-lite aanschaffen dan ben je niet duurder uit als kabel het is maar net wat je wil,voor snelle download is de kabel het beste,maar vergeet niet wanneer je de kabel 24 uur p/d laat aanstaan kan je er opwachten dat je een mooie brief thuis krijgt van @home met het verzoek om niet 24 uur online te zijn ,diverse collega's van mij zijn al benaderd. :lol: ik kies voor adsl :wink: de keuze moet je zelf maken .
 • Ik zou ook voor ADSL gaan, omdat kabel theoretisch gezien misschien wel sneller is, maar praktisch gezien bijna nooit. Darbij is kabel ook nog eens storingsgevoeliger. Een maat van mij heeft kabelinternet, maar die provider heeft vaker last van storingen, als dat Windows bij mij vast loopt….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.