Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Geen kiestoon!

Anoniem
None
4 antwoorden
  • Bij mijn werkgever werkt de inbelverbinding niet meer: er is geen kiestoon. Het gaat om een PC in de prive-woning. Eerder was die aangesloten op een speciale internetlijn (geen ISDN-lijn), maar een tijdje terug gaf die geen kiestoon meer. Geluisterd met een telefoon en ik hoorde bijna alleen maar ruis. Telefoonstopcontact losgedraaid, maar alles zat goed vast! Vanaf het contactje ging het snoertje naar een verdeelkastje en vanuit het verdeelkastje naar de telefooncentrale. In beiden ben ik niet gaan trekken omdat me dat te link was. Bovendien kon ik op het eerste oog niets zien. Heb toen het modem maar op de faxlijn aangesloten omdat die daar toch nooit voor faxen werd gebruikt. Heb contact opgenomen met het bedrijf wat die telefooncentrale heeft aangelegd en die deed ook nogal vaag, daar heb ik dus ook niet al te veel aan.

    Maar nu geeft die faxlijn dus ook geen kiestoon meer!:s Terwijl ie eerder dus wel heeft gewerkt. Modem getest met hyperterminal:OK. Beetje vaag: de ene na de andere internetlijn houdt ermee op. Telefooncentrale ge-reset (spanning eraf), maar hielp ook niets. Jullie soms eerder zoiets vaags meegemaakt?? Hoor het graag!
  • Ik begrijp dat je achter een telefooncentrale zit, en dat daar de kiestoon wegvalt. Heb je een mogelijkheid om de lijn bij binnenkomst af te tappen of daar te kijken of je wel een kiestoon hebt, ik bedoel daar waar de eerste aansluiting het pand binnenkomt. Wanneer je daar geen problemen hebt, dan moet je toch de centrale verdenken lijkt me.

    Succes
  • Ik het ook het vermoeden dat het in de centrale zit, want de internet- en telefoonaansluitingen in het bedrijfspand werken wel. Dat is overigens ook de plek waar de centrale zit, het woonhuis ligt op ongeveer 50 meter afstand. Denk dat daar het probleem in zit, ookal heeft het wel ongeveer 2 jaar gewerkt nu….. :s vaag! Maar ik ga niet in de centrale trekken, dat is me veel te link. In elk geval bedankt voor je snelle reactie!
  • Het is ook mogenlijk dat er ergens in die 50mtr een breuk of beschadiging zit dit kan je evt doormeten met een ohm-meter,wanneer je de kabel niet los durf te maken bij de centrale kan je evt de kabel net voor de centale onderbreken,hier kan je een doorverbinding maken en vanuit het huis meten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.