Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Tijdelijke Internet Bestanden

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Help

  Wanneer ik een tijdje op het internet aan het surfen ben loopt mijn Internet Explorer ( standaard Windows XP Pro ) vast. Als ik dan kijk bij Extra –> Internet Opties –> Tijdelijke Internetbestanden –> Instellingen dan staat het te gebruiken aantal Mb`s op 0 en deze kan ik ook niet aanpassen. Wanneer ik de computer dan opnieuw opstart is het probleem tijdelijk weer opgelost.

  Heeft iemand een suggestie voor dit probleem?
 • Als de map tijdelijke internetbestanden vol is ben je inderdaad zo'n beetje uitgesurft.
  Dat schuifje bij Extra –> Internet Opties –> Tijdelijke Internetbestanden –> Instellingen moet je naar rechts kunnen bewegen om de map te vergroten.
  Als dat niet gaat heb je te weinig schijfruimte.
 • Ik zal voor het gemak even de specs van mijn systeem vermelden :

  MB : Asus P4PE
  CPU : P4 2,53Ghz
  Ram : 2x 512Mb Corsair PC3200 Cas 2
  HDD : WD 120Gb 7200r UDMA 100 8Mb cache
  VGA : Asus V8460 GF4 Ti4600 128Mb
  Audio : SB Audigy Platinum EX

  Ik heb op aanraden van de testen op www.pcpitstop.com het aantal Mb`s voor de tijdelijke internet bestanden terug gezet naar 80Mb. Ik dacht dat dit wel zou helpen maar nee hoor.

  Het lijkt mij niet dat ik ruimte gebrek heb of een slechte configuratie.

  Ook heb ik Windows XP Pro ( origineel ) al meerdere keren opnieuw geinstalleerd en pogingen gedaan zonder updates en met updates. Niets lijkt te werken.

  Nog suggesties?
 • Ik kan trouwens dat schuifje niet naar rechts verplaatsen op het moment dat dit probleem zich voor doet. Wanneer ik de pc echter opnieuw opgestart heb kan ik aanpassen wat ik wil.
 • Nou ja ik heb dat ook wel eens na een poos surfen stopt ie er mee, ik klik dan op bestanden verwijderen en dan gaat het weer.
 • Ok bedankt ik kijk het wel aan. ik heb trouwens nog een klein vraagje:
  bij de testen op pcpitstop wordt aangeraden om het aantal MB`s beschikbaar voor tijdelijke internetbestanden terug te zetten naar een getal tussen 40Mb en 80Mb

  Maakt dit nog iets uit?

  Of kan ik dit beter gewoon standaard laten staan?
 • In deze thread staat het e.e.a. over Cache Sentry. Werkt als een speer. Misschien een oplossing?
 • Geweldig, dank je wel

  Ik ga het gelijk proberen
 • Da's mooi. Vergeet trouwens niet om een snelkoppeling in "Opstart map" in je startmenu te zetten, zodat het programma in ieder geval telkens meestart.
 • Heb ongeveer hetzelfde probleem. Als ik een tijdje gesurft heb, of ik heb iets gedownload via KaZaa, krijg ik de melding dat mijn harde schijf vol zit. (maar er is nog 1 Gb van de 4 Gb vrij) Dus ik druk op "schijf opruimen". Win98 gaat rekenen wat er weggegooid kan worden, en dat is altijd maar een getal onder de 1 van de tijdelijke internet bestanden (bijv. 0.53 Mb) Die verwijder ik dan, en twee minuten later krijg ik de dezelfde melding, met nóg minder Mb's in de Tijdelijke Internet Bestanden map. Het cache van internet explorer 6 (incl. SP1) mag alle vrije ruimte gebruiken die het wil (4116 Mb, dus mn hele harde schijf) maar toch blijft het zeuren.

  Ik heb zojuist CacheSentry gedownload, en hoop dat dat werkt, maar misschien weet iemand de oorzaak van dit hinderlijke probleem!
 • Ok, CacheSentry houdt keurig mn cache bij, maar ik hou die melding dat er tijdelijke bestanden te verwijderen zijn. soms zelfs 0.00 Mb!!!
  CacheSentry is dus niet mijn oplossing :cry:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.