Vraag & Antwoord

Anders (internet)

ADSL Multi PC-modem

Anoniem
Ed Koning
4 antwoorden
  • Help.

    Ik heb sinds kort een ADSL Lite aansluiting i.c.m. een Multi PC modem. HEt aanmelden/installeren van de 1e pc verliep probleemloos. Wanneer ik echter de installatieprocedure voor de modem op een tweede pc uitvoer krijg ik tijdens de installatie de melding:

    Configuration status: password protected

    Om verder te kunnen gaan, dien ik een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren ('Enter Speed Touch password' wordt er weergegeven). Het probleem is nu juist dat ik nooit een gebruikersnaam en wachtwoord heb ingevoerd!! Ook niet tijdens de installatie van de 1e pc. Als ik via mijn 1e pc de modeminstellingen bekijk, wordt mij ook een waarschuwing gegeven dat mijn modem niet beveiligd is met een wachtwoord. Waarom krijg ik dan toch een dergelijke melding als ik een tweede pc probeer aan te melden op de modem? Ik heb al met de dure ADSL-helpdesk van KPN gebeld, maar dit haalde niets uit.
  • Ik zou denken dat je met een ADSL Lite aansluiting niet meerdere pc's op één verbinding kunt zetten (dwz, niet zonder interent te delen op de 1e pc)
  • Volgens KPN moet dit geen probleem zijn. Immers, het multi-pc modem is ook gewoon leverbaar i.c.m. een Lite aansluiting. Volgens mij moet er ergens gewoon een wachtwoord in de modem zitten.
  • Staat er geen wachtwoord op je doos of in een boekje?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.