Vraag & Antwoord

Anders (internet)

windows messenger gedoe

Anoniem
bloesem
13 antwoorden
 • waarom start windows messenger nu telkens automatisch op ,komt ook niet onder in de taakbalk tevoorschijn,start dus onzichtbaar,krijg dan telkens berichten van personen/hotmail en terwijl ik bij de opties alles heb uitgevinkt,zoals :start op met windows,dat irritante ding start telkens op,ik heb het bij zonealarm zo gezet dat hij niet toegelaten word,maar dan probeerd hij wel 200 keer in een uur verbinding te maken,hoe kan ik hem uitzetten zodat hij dus niet meer onzichtbaar opstart ,ik wou hem wel graag behouden,maar wel dat ik het voor het zeggen heb en niet bill gates.
  alvast bedankt…vedion.
 • Kijk een bij MS config ([i:c394d572c8]start, uitvoeren, msconfig[/i:c394d572c8]) of messenger daar tussen staat.
 • dit heb ik in msconfig staan:
  :em_exe mous
  :incredimail
  :newdot~1 rundll32
  :ccapp
  :ccregvfy
  :realshed
  :cursorxp
  :zonealarm pro
  er staat geen msnm bij:
  als ik kijk bij ctrl-alt-del windows taakbeheer/prosessen staat wel dat msmsgs.exe wel geladen is,maar staat verder nergens actief ook niet in de taakbalk[vreemd]
 • Start outlook(express) gelijk op??
  Ik dacht dat ergens in de instellingen van OE ook iets staat over het mee-verbinden/opstarten van andere programma's. Ik kan het alleen niet meer vinden… :oops:
 • Hallo

  Als je die stomme MSN wilt verwijderen:

  Start –> run en je typt het volgende regeltje:

  code:
  ——————————————————————————–
  RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection %windir%\INF\msmsgs.inf,BLC.Remove

  ——————————————————————————–


  en je drukt op OK.
  Heb ik ook gedaan.
 • Wat uitgebreider:

  manier 1:
  Gelukkig kunt u korte metten maken met Messenger door het SYSOC.INF-bestand in de C:\WINDOWS\INF-map te bewerken. U opent dit bestand met Notepad, en vindt vervolgens onder de 'heading' [Components] een heleboel parameters voor diverse Windows-applets. Sommige ervan bevatten het woord "hide". Die programma's, waaronder Windows Messenger (msmsgs), Terminal Server, Pinball en andere, staan op elk XP-systeem, maar zijn zoals gezegd niet te vinden in het Software-configuratiescherm.

  Om Windows Messenger te verwijderen, schrapt u eenvoudigweg het woord hide uit de regel msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,hide,7 zodat deze wordt: msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,7 U bewaart nu het bestand, sluit het en opent daarna het Software-configuratiescherm. Klik op Windows-onderdelen toevoegen of verwijderen, en zoek Windows Messenger. Verwijder het vinkje naast Windows Messenger en klik op Volgende om dat programma uit uw systeem te halen. Door 'hide' ook op andere plaatsen in het SYSOC.INF-bestand te verwijderen tovert u alle verborgen onderdelen van Windows XP te voorschijn.

  Manier 2:
  Click Start , click Run , type gpedit.msc , and then press ENTER.
  Double-click the following items to expand them:
  Local Computer Policy
  Computer Configuration
  Administrative Templates
  Windows Components
  Windows Messenger

  Double-click Do not allow Windows Messenger to run , and then click Enabled . Click OK , and then quit the Group Policy snap-in.

  (ook maar ergens gevonden … :D )
 • [quote:d6135ea98e="vedion"]ik wou hem wel graag behouden,maar wel dat ik het voor het zeggen heb en niet bill gates.
  alvast bedankt…vedion.[/quote:d6135ea98e]

  Dus niet geheel verwijderen, heren :wink:
 • Doe het volgende in Windows Messenger:

  - Opties in het menu Extra
  - Tabblad Voorkeuren
  - Haal het vinkje weg bij "Dit programma uitvoeren als windows wordt gestart".
  - Meldt je af bij Windows Messenger zodat de instellingen opgeslagen worden.
  - Start je computer opnieuw op en het resultaat in zichtbaar.
 • heren luister nou eens naar vedion:
  ik wil helemaal niet dat messenger verwijderd word:
  want al mijn vrienden en familie staan er in:
  ik wil gewoon dat hij niet meer automatisch opstart:
  de laatste tip die ik dus kreeg blijkt[helaas]ook niet te werken,want wat ik ook doe,zo gauw ik verbinding maak met internet,krijg ik rechts onder ongeveer 10 sec een vierkant venster van [hotmail]met u heeft zoveel berichten in uw postvak in,plus het icoon van messenger,is het vierkantje weg ,gaat ook het messenger icoon weg en draait ie op de achtergrond,ik wil dus op bepaalde momenten even niet lastig gevallen worden,door iemand die op dat moment online is,als jullie nog meer tips hebben voor een NIET opstartende messenger,hoor ik het graag,,,alvast bedankt..vedion.
 • Onder [i:3d31003018]extra, opties[/i:3d31003018] staat ook nog een mogelijkheid om wel/niet op te starten als er een internet verbinding komt/is. (in ieder geval bij versie 5)
  Wat ook een optie is: (maar dan staat messenger wel aan) is de status instellen op [i:3d31003018]offline weergegeven[/i:3d31003018].
 • Je hebt bij de 1e keer aanmelden gekozen voor "wachtwoord onthouden" zodat je automatisch aangemeldt kunt worden. Als je dit uitschakeld kun je niet automatisch aangemeld worden. Ik weet alleen niet hoe je dit moet doen.
 • Vedion:
  Werk je mt Win XP? Daar kun je namelijk systray icoontje verbergen als je ze niet gebruikt. Zit in je eigenschappen van je startmenu of taakbalk…
  Hoop dat je er wat aan hebt.

  Succes, Christian.
 • [quote:f9f6b05f2a="cdoens"]Daar kun je namelijk systray icoontje verbergen als je ze niet gebruikt.[/quote:f9f6b05f2a]Dan blijft het programma draaien, en ben je dus nog steeds aanspreekbaar.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.