Vraag & Antwoord

Anders (internet)

KaZaA gebruikers krijgen de rekening

Anoniem
None
62 antwoorden
 • Op onderstaande link staat een nieuwsbericht van TheRegister. In Denemarken hebben KaZaA gebruikers een rekening gekregen van de software die ze geshared hebben middels KaZaA. De Anti Piracy Group heeft screenshots gemaakt van de bestanden die ze sharen en via de rechtbank de providers gedwongen de gegevens van die personen vrij te geven. Ik meld dit even hier om te peilen wat jullie mening hierover is en of de kans bestaat dat we in Nederland ook deze praktijken kunnen verwachten.
  http://www.theregister.co.uk/content/6/28286.html
 • :x
  Oppassen allemaal dus. En zet die optie om files te sharen dus UIT
 • Tja, maar als iedereen dat doet is het effect een beetje weg, daarbij komt dat als je niks shared, je status ook nooit echt hoog zal worden.
 • Vraag me toch af in hoeverre ze zo'n rekening hard kunnen maken? Denk niet dat de rechter een screenshotje een overtuigend bewijs van illegaal bezit van software zal vinden.
 • Eigenlijk vind ik het wel leuk. Stel dat het lukt…. Het blijft immers diefstal en je weet dat je daarmee bezig bent. Als je veroordeeld wordt, moet je maar accepteren en betalen.
 • [quote:fd62849283="roeske"]Eigenlijk vind ik het wel leuk. Stel dat het lukt…. Het blijft immers diefstal en je weet dat je daarmee bezig bent. Als je veroordeeld wordt, moet je maar accepteren en betalen.[/quote:fd62849283]
  Laten we hier nou niet de moreelridder uithangen. Ik denk dat de meeste onder ons niet geheel vrijuit gaan als het gaat om niet legale software. Dit forum moet gevrijwaard blijven van illegale software en vragen daarover, maar ik geloof niet dat iedereen die hier regelmatig komt alleen maar legaal spul op zijn pc heeft staan. misschien een leuke poll?
 • [quote:6dd7c3e38a="roeske"]Als je veroordeeld wordt, moet je maar accepteren en betalen.[/quote:6dd7c3e38a]

  Er is in dit geval niemand veroordeeld, de deense Buma heeft gegevens opgevraagd en vervolgens gebruikers een factuur gestuurd. In feite is het mogelijk dat mensen ten onrechte een factuur hebben gekregen omdat ze bijvoorbeeld de orginele cd bezitten van de mp3tjes die ze op hun computer hebben.
 • [quote:577890cad5="PS"][quote:577890cad5="roeske"]Als je veroordeeld wordt, moet je maar accepteren en betalen.[/quote:577890cad5]

  Er is in dit geval niemand veroordeeld, de deense Buma heeft gegevens opgevraagd en vervolgens gebruikers een factuur gestuurd. In feite is het mogelijk dat mensen ten onrechte een factuur hebben gekregen omdat ze bijvoorbeeld de orginele cd bezitten van de mp3tjes die ze op hun computer hebben.[/quote:577890cad5]
  Is mogelijk, maar mag je ze dan ook publiekelijk beschikbaar stellen???
 • Nee. Een mp3 mag je maken van een CD die je in je bezit hebt. Je mag 'm echter niet aanbieden aan personen die de originele CD niet in hun bezit hebben.
 • ik dacht altijd dat dat wel mocht, maar dat je gedlde mp3's maar 24 uurtjes mag houden……
 • Da's ooit bedacht door mensen die die dingen online hebben gezet als een nep disclaimer. Ik kan natuurlijk ook software online zetten en zeggen dat je het spul alleen mag downloaden als backup, als je het origineel hebt. Dat slaat evenmin ergens op.
 • [quote:a5dcaa7e5b="Venzent"]Op onderstaande link staat een nieuwsbericht van TheRegister.[/quote:a5dcaa7e5b]
  Ach, die lui zijn een soort Telegraaf van het internet, veel bla bla bla :P
 • Hoe kan dan bewezen worden dat jij software hebt aangeboden? Ik denk niet dat je in de gedeelde bestanden als beschrijving je naam en adres neerzet.
  En IP adressen? Is dat een bewijs? Wat doen ze dan tegen mensen die proxy's gebruiken?
 • [quote:e721ec8f9c]Laten we hier nou niet de moreelridder uithangen. Ik denk dat de meeste onder ons niet geheel vrijuit gaan als het gaat om niet legale software. Dit forum moet gevrijwaard blijven van illegale software en vragen daarover, maar ik geloof niet dat iedereen die hier regelmatig komt alleen maar legaal spul op zijn pc heeft staan.[/quote:e721ec8f9c]Ik een moraalridder?? Eerst goed lezen, dan kritiek geven Ja, ook ik heb wel eens illegale software gebruikt. Maar daarom zeur ik niet over boetes etc. die eventueel uitgedeeld zouden worden. Dat is het (kleine) risico. Ik blijf het wel leuk vinden.
 • [quote:b68170a8f8="roeske"][quote:b68170a8f8]Laten we hier nou niet de moreelridder uithangen. Ik denk dat de meeste onder ons niet geheel vrijuit gaan als het gaat om niet legale software. Dit forum moet gevrijwaard blijven van illegale software en vragen daarover, maar ik geloof niet dat iedereen die hier regelmatig komt alleen maar legaal spul op zijn pc heeft staan.[/quote:b68170a8f8]Ik een moraalridder?? Eerst goed lezen, dan kritiek geven Ja, ook ik heb wel eens illegale software gebruikt. Maar daarom zeur ik niet over boetes etc. die eventueel uitgedeeld zouden worden. Dat is het (kleine) risico. Ik blijf het wel leuk vinden.[/quote:b68170a8f8]
  Je schrijft niet alleen dat je het leuk vind, maar ook dat je het maar moet accepteren en moet betalen. Wat als je een programma wilt proberen waar geen demo versie van is, een duur tekenpakket of cad programma, als je deze download, komt hij in je dir te staan die je ook shared, als je dan vervolgens een week later een acceptgiro in de bus vindt van enkele duizenden euro's vraag ik me af of jij dan denkt "ik accepteer het en betaal wel eventjes"
 • [quote:2553169058="E gozeling"]Hoe kan dan bewezen worden dat jij software hebt aangeboden? Ik denk niet dat je in de gedeelde bestanden als beschrijving je naam en adres neerzet.
  En IP adressen? Is dat een bewijs? Wat doen ze dan tegen mensen die proxy's gebruiken?[/quote:2553169058]

  Ze werken in Denemarken met screenshots met daarop de bestanden die je aanbiedt. Je gegevens trekken ze via je provider na. Het is nog maar de vraag of dit hard bewijs is.

  Verder vraag ik me af of het open stellen van je computer voor andere internetgebruikers als aanbieden van software kan worden gezien. De Nederlandse wetgeving is totaal niet afgestemd op internetactiviteiten dus als aangeklaagde gebruiker maak je denk ik best een kans.
 • Ik weet niet of ze het ook strafbaar vinden als je iets download, maar als dat niet het geval is, kunnen ze je toch weinig maken.
  "hoezo deel ik iets? ik download het alleen. Is er dan een gedeelde map?"
  Zie maar aan te tonen dat je ervan op de hoogte was dat je zelf ook iets deelde.
  (ool al weet iedereen dat)
 • Dit doet me trouwens denken aan het redactionele stukje in C!T nr 10 (oktober).
  "legaal inbreken: doodlopende weg".
  Nu zitten 'ze' toch in de p2p netwerken.
 • Zojuist gehoord op radio 2 waar een vertegenwoordiger van buma stemra te gast was.

  Onderwerp: Vervolging van p2p gebruikers in Denemarken
  Vraag: Kunnen we zoiets ook in Nederland verwachten
  Antwoord: Dat ligt wel in het verschiet, ja

  De man van buma stemra zij er wel bij dat ze veel liever de makers van p2p software aan wilden pakken, maar omdat dat volgens de rechtbank niet mag gaan ze maar de gebruikers aanpakken.

  :cry: :cry: :cry: :evil: MajinBuu :evil: :cry: :cry: :cry:
 • Helaas heb ik nooit radio 2 aanstaan, heeft die man ook nog verteld waarom hij denkt dat hij wel de gebruikers en niet de makers van p2p-software kan vervolgen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord